Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Roeien

Home » Roeien » Jeugd & junioren (10 tot 18 jaar)

Jeugd & junioren (10 tot 18 jaar)

Jeugd- en juniorenroeien bij De Hunze in drie groepen: De jeugdgroep (10 tot 14 jaar), de junioren evenementen/regio groep (14 tot 18 jaar) en de junioren wedstrijdgroep (14 tot 18 jaar).

Jeugdgroep

Tot en met het jaar waarin je 14 wordt roei je bij de jeugdgroep. Je traint ongeveer twee tot drie keer per week en bent vooral lekker op het water. De nadruk komt op de techniek te liggen als jij er aan toe bent. In de zomerperiode doe je examen voor Skiff-1, stuurdiploma Kleine-S, en Skiff-2.  Als je wilt kun je ook Grote-S examen doen.

Ik heb een hele leuke tijd bij de Hunze gehad en ben helemaal enthousiast voor het roeien geworden. Ik beveel de Hunze aan iedereen aan. Als ik in de toekomst weer in of rond Groningen ga wonen dan word ik zeker weer lid van de Hunze – Tanne –

Junioren evenementen/-regiogroep

Een juniorroeier traint twee keer in het weekend. Je doet mee met de indoor- of outdoortraining. Roeitechniek krijgt veel aandacht. Je doet zo snel mogelijk skiff-2 examen, omdat je dan in betere boten kunt roeien bij wedstrijden en trainingen. Je mag meedoen aan diverse wedstrijden, zoals de regio-wedstrijden, Stadje Rond, Gyas-Hunzerace, Pinksterwedstrijden, Martiniregatta, eventueel de Head of the River of nog een andere langebaanwedstrijd. Als je in deze groep zit en je bent een hele goede roeier die er voor gaat, dan kun je overstappen naar de wedstrijdgroep.

Resultaten

De Hunze heeft de afgelopen jaren veel roeitoppers opgeleid en begeleid. Daar zijn we trots op! Met name junioren in de leeftijd van 15 – 18 jaar, die na twee tot drie jaar wedstrijdroeien tot de Nederlandse selectie doordringen en op internationale wedstrijden mogen starten: Bijvoorbeeld het Junioren-Wereldkampioenschap en de Coupe de la Jeunesse.

Ik ben een paar jaar geleden begonnen bij de introductiecursus, en ben daarna bij de wedstrijdmeiden groep gegaan. Ik heb super veel leuke mensen ontmoet op de Hunze, en ik heb samen met hen ook buiten de trainingen heel wat uurtjes op de Hunze doorgebracht. Roeien bij de wedstrijdmeiden was soms wel zwaar, maar een geweldige ervaring! – Marg –