Let op! Voorwaardelijk vaarverbod Julianabrug in de periode tussen maandag 16 mei en zaterdag 4 juni. In die periode geldt: maandag tot en met vrijdag:  doorvaart uitsluitend mogelijk tussen 17:00 en zonsondergang. zaterdag en zondag: doorvaart vrij (zie nader: Werkzaamheden Muntingbrug en Julianabrug: gevolgen voor onderdoorvaart bruggen – KGR De Hunze)

Roeien

Examens

Goed (leren) roeien doe je bij De Hunze. Daarvoor organiseren we elk jaar cursussen voor nieuwkomers en ervaren roeiers. Zo verbetert je kennis van roeien en je roeitechniek. De Hunze heeft daarvoor een eigen systeem van theorie-, roei- en stuurgraden. Voor iedere graad kun je examen doen.

Wil je veilig en verantwoord roeien, dan is kennis nodig van de basisroeitechniek, de geldende vaarregels en het materiaal dat je gebruikt. De Hunze toetst dit tijdens examens. Wie mee wil doen aan een praktijkexamen, moet eerst het theorie-examen (T-1) halen. Daarna kun je op dat niveau ook praktijkexamen doen voor skiff-1, wherry-1 of C-1 examen. Inschrijven voor zo’n examen doe je via de instructiecommissie of je instructeur.

Wedstrijdploeg De Dollies traint op een koude winterdag. Door het extra koude – en daardoor dikkere – water is het Dopplereffect van de riemen in het water goed te zien.

Roeigraden

Er zijn negen roei-examens, twee stuurexamens en twee theorie-examens. Voor alle doe je apart examen. Hoe meer diploma’s op zak, hoe meer keuze uit type boten om in te mogen roeien.
Met een T1-‘diploma’ op zak, kan elk niveau 1-praktijkexamen (Skiff-1, Wherry-1, C-1 en Giek-1) gedaan worden.
Met een T2-‘diploma’ op zak kunnen vervolgens alle overige roei- en stuurgraden gedaan worden.:

Niveau 1Niveau 2
T1T2
Skiff 1 / C1Kleine /Grote S
Wherry 1Skiff 2/3
Giek 1Wherry 2
Giek 2/3

 

Op de pagina “Documenten” vind je verschillende relevante downloads:

– Het Roei- en examenreglement
– Oefenvragen
– Beleid Met Permissie Bestuur (MPB)
– Informatie over vaarverboden