Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van maandag 20 maart tot en met woensdag 29 maart 2023. Zonder tegenbericht kan er in het weekend langs de werkzaamheden geroeid worden (vrijdag vanaf 17.00 tot en met zondag). Houd rekening met werkschepen en pontons.

19 november: intocht Sint Nicolaas

Home » Nieuws » 19 november: intocht Sint Nicolaas

19 november: intocht Sint Nicolaas

Op zaterdag 19 november komt Sint Nicolaas aan in de Stad Groningen en dat belooft weer een groots feest te worden. De aankomst is dit jaar weer traditiegetrouw op onze vereniging, waar hij na een korte pauze zijn tocht door de stad zal beginnen, een tocht die eindigt op het Academieplein.

Het tijdpad is als volgt:

12.45 – 13.30 uur VAARROUTE
via de Herman Colleniusbrug, de Bocht van Ameland, Hoge en Lage der A vaart de stoet naar de Zuiderhaven met aankomst bij onze vereniging.

14.15 – 15.15 uur LOOPROUTE
via de Westerkade, Westerhaven, Astraat, Abrug, Brugstraat, Munnekeholm, Gedempte Zuiderdiep, Oosterstraat, Grote Markt NZ, Zwanestraat, Stoeldraaierstraat, Broerstraat, aankomst op het Academieplein, waar Sint Nicolaas wordt ontvangen door de burgemeester en kinderburgemeester van Groningen. Het voorprogramma op het Academieplein start om 14.45 uur.

Houd rekening met een vaarverbod aan het begin van de middag.