Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van vrijdag 11 november 2022 tot en met maandag 6 maart 2023.

Reitdiep: gestremd ter hoogte van de spoorbrug van maandag 21 november tot vrijdag 23 december 2022. Er wordt een zinker aangelegd. Uitzondering: vanaf vrijdag 2 december geldt een uitzondering voor de weekenden. Doorvaart is vrij vanaf vrijdag 16:00 uur tot en met zondag. Houd rekening met werkschepen.

19 november: intocht Sint Nicolaas

Home » Nieuws » 19 november: intocht Sint Nicolaas

19 november: intocht Sint Nicolaas

Op zaterdag 19 november komt Sint Nicolaas aan in de Stad Groningen en dat belooft weer een groots feest te worden. De aankomst is dit jaar weer traditiegetrouw op onze vereniging, waar hij na een korte pauze zijn tocht door de stad zal beginnen, een tocht die eindigt op het Academieplein.

Het tijdpad is als volgt:

12.45 – 13.30 uur VAARROUTE
via de Herman Colleniusbrug, de Bocht van Ameland, Hoge en Lage der A vaart de stoet naar de Zuiderhaven met aankomst bij onze vereniging.

14.15 – 15.15 uur LOOPROUTE
via de Westerkade, Westerhaven, Astraat, Abrug, Brugstraat, Munnekeholm, Gedempte Zuiderdiep, Oosterstraat, Grote Markt NZ, Zwanestraat, Stoeldraaierstraat, Broerstraat, aankomst op het Academieplein, waar Sint Nicolaas wordt ontvangen door de burgemeester en kinderburgemeester van Groningen. Het voorprogramma op het Academieplein start om 14.45 uur.

Houd rekening met een vaarverbod aan het begin van de middag.