Aanmelden winterspitsrooster 2023-2024

Home » Nieuws » Aanmelden winterspitsrooster 2023-2024

Aanmelden winterspitsrooster 2023-2024

Gedurende de wintertijd wordt er door de meeste Hunzeleden vooral in het weekend geroeid en doordeweeks gebruik gemaakt van de ergometers en krachttrainingsmogelijkheden in de gym. Om te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk kan roeien, ergometeren of krachttrainen (los van de krachttrainingscursus), wordt er een winterpsitsrooster vastgesteld.

Je kunt voor het winterspitsrooster opgeven op welke dag en tijd je welke boot als ploeg graag wilt gebruiken (maximum tijdsduur is 2 uren). Voor het roeien in de weekenden kun je op de zaterdag of zondag 1 aanvraag per ploeg indienen. Eventueel wordt bij hoge uitzondering hiervan afgeweken. Ploegen die alleen doordeweeks roeien, kunnen een toewijzing voor door de week aanvragen.

Dit seizoen worden er in het winterspitsrooster geen aanvragen voor skiffs verwerkt (uitgezonderd de junioren). Reden hiervan is dat vorig seizoen te veel leden voor hetzelfde moment een skiff aanvraag hebben gedaan en helaas gedurende de winterspitsperiode de toewijzingen steeds minder werden bevestigd. Daardoor werden te veel andere leden benadeeld in het plannen van hun roeimogelijkheden.

Voor het gebruik van de ergometers en krachttrainingsmogelijkheden geldt er een maximum toewijzing van 1 ergometer of krachtplek per roeier voor maandag tot en met vrijdag (maximum tijdsduur is 1,5 uur). Voor de zaterdagen en zondagen wordt er voor het gebruik van de ergometers en krachtplekken geen winterspitsrooster vastgesteld.

Je toewijzing in BIM mag je alleen 3 dagen van te voren bevestigen zonder MPB. Vanaf 2 dagen van te voren vervalt je toewijzing in BIM, zodat boten, ergometers en krachtplekken ook door andere leden ingeschreven kunnen worden.

Voorlopig wordt er geen ijsrooster vastgesteld. Mocht er een langere periode niet geroeid kunnen worden, dan is het mogelijk dat dit alsnog voor het gebruik van de ergometers uitgevraagd gaat worden.

Het winterspitsrooster gaat in op zaterdag 4 november 2023 en eindigt op zondag 24 maart 2024.

Aanmelden voor het winterspitsrooster kan tot en met zondag 29 oktober 2023 door een mail te sturen naar de competitiecommissie (competitie@hunze.nl) met daarin een duidelijke vermelding van dag, tijd en boot voorkeur en/of ergometer of krachtplek voorkeur. In de weekenden wordt het winterspitsrooster zoveel mogelijk gebaseerd op aanvang op de oneven uren vanaf 09:00 uur.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact op met de wedstrijd- en competitiecommissaris.