Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Afsluiting 2022: een gezellige Boerenkoolmaaltijd!

Home » Nieuws » Afsluiting 2022: een gezellige Boerenkoolmaaltijd!

Afsluiting 2022: een gezellige Boerenkoolmaaltijd!

Sinds jaar en dag sluiten we op De Hunze het jaar af met een gezamenlijke boerenkoolmaaltijd op de sociëteit. Naast gezellig borrelen en eten gebruiken we deze avond ook om terug te kijken op het afgelopen jaar: we reiken de Roerkoningbokaal uit en maken de Instructeur van het Jaar bekend. De covid-pandemie maakte dat we als bestuur in 2020 en 2021 de boerenkool bij leden zijn gaan bezorgen, wat vreselijk leuk was om te doen, maar toch zijn we enorm blij dat we jullie dit jaar ‘gewoon’ weer op De Hunze mochten verwelkomen. Vrijdag 16 december was het zover.

De borrel begon tegen half zes, en aan het begin van de avond begon de maaltijd, verzorgd door De Smaak van het Noorden.

Roerkoningbokaal
Naast gezellig borrelen en eten gebruiken we deze avond ook om terug te kijken op het afgelopen jaar: de Roerkoningbokaal is toegekend aan Rebecca Jackson. Stuurtjes zijn onmisbaar op een roeivereniging, en, zoals jullie bij tijd en wijle vast wel eens ervaren, soms moeilijk te vinden. Hoewel we ze na iedere outing dankbaar zijn, grijpen we deze avond in december aan om ze bijzonder in het zonnetje te zetten.

Instructeur van het jaar
Voor instructeurs geldt natuurlijk hetzelfde. Of je nou begint met een Wherry-1 cursus of je probeert je haal te verbeteren om Skiff-3 te halen, zonder toegewijde instructeur kom je er niet. Ook dit jaar waren instructeurs in groten getale op het vlot te vinden, zaten ze in de stuurstoel of fietsten ze mee langs het water. Zonder instructie zit er geen groei en vooruitgang in onze vereniging, ze zijn een essentieel onderdeel van een bloeiende club. De instructiecommissaris heeft bekendgemaakt dat Tom Koopen Instructeur van het Jaar werd.

Het was een gezellige avond, met een hoge opkomst. Een mooie afsluiting van het jaar 2022. Op naar 2023!