Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

ARB Bosbaanwedstrijden: de wind speelde parten

Home » Nieuws » ARB Bosbaanwedstrijden: de wind speelde parten

ARB Bosbaanwedstrijden: de wind speelde parten

Na enkele jaren afwezigheid was het vorig weekeinde toch echt tijd voor de ARB Bosbaanwedstrijden. Het betekende ook dat De Hunze de in 2019 gewonnen beker voor de best presterende vereniging moest inleveren bij de organisatie. De beker heeft bij ons drie jaar in de kast gestaan, we hebben er drie jaar van genoten. Ook bij deze wedstrijd (veel) wind tegen en vooral voordeel op de banen 2 en 3 en nadeel op de banen 5, 6 en 7. Vooral op zaterdag speelde dat parten. Op zaterdag verschenen Kris en Helena aan de start in de M162x. Zij werden 1ste in de B-finale. Silke en Femke kwamen uit in het M182x veld.

Kasper Eldering en Daan Munneke streden in de J14 skiff (500 meter) om de winst. Kasper won zijn heat en ging er dus met blik vandoor. Mats en Lysandros startten in  een J18 skiff. Mats werd knap 2de op (nadeel)baan 7. Lysandros roeide naar en fraaie overwinning op baan 6. Op zondag verschenen alleen de meiden aan de start. Rianne startte in de LDB1x. Femke en Silke stapten allebei in een M184- combi met Hemus en Tromp. De boot van Femke ging als eerste over de finish en greep dus winst. Bijzonder was ook de winst van Noor de Witt in de M14 skiff (500). Noor roeide de allersnelste tijd van het hel veld. Er resten nu nog een paar wedstrijden. Klein verzoek van roeiers en coaches: graag een keer wind mee!

Verslag: Frank de Vries