Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Blik op de 25e Cottwich Almelo Regatta

Home » Nieuws » Blik op de 25e Cottwich Almelo Regatta

Blik op de 25e Cottwich Almelo Regatta

Na de Gyas-Hunze Race in februari 2020 zijn alle roeiwedstrijden afgelast, zodat het even heeft geduurd voordat Hunze-roei(st)ers opnieuw in actie kwamen. Op zondag 20 september was het zover, op die dag heeft de Twentse roeivereniging Amycus de Cottwich Almelo Regatta georganiseerd. De 25e editie van deze najaarsklassieker werd verroeid onder een onbewolkte lucht, bij 20ºC, met een zacht briesje uit het oosten. Namens onze vereniging startten er in totaal vijf boten: drie skiffs en twee dubbeltweeën.

De Regatta werd gehouden op de zijtak Delden-Almelo van de Twentekanalen. De af te leggen afstand is op de Cottwich altijd vijf kilometer over een vrijwel rechte baan langs voornamelijk mooie rietkragen en onder hoge bruggen door, met de finish voor Amycus. Zo kunnen deelnemers zich volledig concentreren op hun eigen roeien voor een mooi resultaat.

Twee roeisters startten in de skiff en Mariken nam deel in het veld Dames Veteranen A skiff (DV A1x). In totaal deden er zestien skiffeuses mee in het Dames skiff veld. Alle skiffeuses keken tevreden terug op de behaalde resultaten.

In de Dames 2x (D2x) behaalden Lisa en Medien de vierde plaats in een veld van vijf ploegen na zes trainingen in de dubbeltwee. Zoals ze zelf ook aangaven moet je vijf kilometer hardvaren niet onderschatten, maar ook bij hen een goed gevoel over de race en ruimte voor progressie.

Don en Renze wisten na een goede race-indeling blik te trekken in het Heren Veteranen A/B 2x veld (HV AB2x) en zorgden zo voor weer een overwinning voor De Hunze. Zo werd het vele trainen beloond met twee mooie medailles die mee terug naar Groningen gingen.

Zie voor de uitslagen en overige wedstrijdinformatie de website van Amycus.

Al met al een zeer geslaagde dag. Met voorzorgsmaatregelen kan aan roeiwedstrijden deelgenomen worden. De Cottwich kon alleen in de skiff, twee zonder of dubbeltwee gestart worden, het terrein was alleen toegankelijk voor roeiers en coaches en er was een maximum van 150 deelnemende boten vastgesteld, verdeeld over twee heats. Het ophalen van blikken werd gedaan door een verenigingsvertegenwoordiger.

Heb je zelf foto’s gemaakt die hierbij geplaatst kunnen worden? Mail ze dan naar redactie@hunze.nl.