Blikken op Skiff- en Tweehead 2018

Home » Nieuws » Blikken op Skiff- en Tweehead 2018

Blikken op Skiffhead en Tweehead 2018

Jos Luttjeboer en Martijn Dresscher wonnen zaterdag 31 maart 2018het HV 2x veld, Amélie le Roi en Joost Kuiper deden hetzelfde in het Mix V2x veld.
De Skiffhead op zondag 1 april begon kil inclusief miezer regen. Iedereen was aan het wachten om zo laat mogelijk het water op te gaan richting de start. Gelukkig hield de regen op bij het wachten op het startsein in Oudekerk. De wind was een beetje zij/tegen.
De start van Janneke Bosch ging goed met sterke halen. Maar na een kilometer ging dat helaas over in een stroperiger haal! Bij de grote bocht werd ze gepasseerd door nummer 414, waardoor ze de bocht wat ruimer moest nemen. Bij de Omval kwam nummer 415 ook erg dichtbij.  Maar ze kon haar gelukkig voor blijven tot na de laatste brug.  Ondanks dat alles werd Janneke Bosch elfde overall. En ze won blik in het Dames-C veld!
In de middag roeiden Willem Larmoyeur en Pieter Dieleman in het Heren veteranenveld. Willem had een mooie strijd met Willem III. Eerst werd hij ingehaald na 2,5 kilometer en vervolgens kwam de strijd om hem weer in te halen. Dat lukte tussen de omval en de Berlage brug. In de eindtijd heeft Willem met 00:00:09 seconden gewonnen van hem! Pieter had een goede race met een inhaalactie bij de Rosenoordbrug. Vervolgens werd door twee andere skiffeurs de druk opgevoerd, zij kwamen dichterbij. Maar het lukte Pieter om ze voor te blijven!
Een roeiwedstrijd kan niet zonder aanmoediging vanaf de kant! Allemaal bedankt!