Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Coupe de la Jeunesse

Home » Nieuws » Coupe de la Jeunesse

Coupe de la Jeunesse

Afgelopen weekend hebben Lysandros en ik op de coupe de la jeunesse gestart. Dit is een internationale wedstrijd waar verschillende landen aan mee doen. Dit jaar vond de wedstrijd plaats in Castrelo de Miño in Spanje. De wedstrijd bestaat uit twee afzonderlijke dagen waarbij je op beide dagen een voorwedstrijd en een finale hebt. En je dus eigenlijk twee keer kans hebt op een medaille.

Lysandros in de 4+

Lysandros starte in de 4+ met een combinatieploeg van het Spaarne en de Maas en een stuur van RIC. Zij hadden beide dagen eerst een voorwedstrijd waar ze helaas beide keren ongelukkig geloot werden. Op zaterdag werden ze 4e in de voorwedstrijd waardoor ze in de B-finale kwamen. Die hebben ze vervolgens wel ruim gewonnen met een tijd van 7:17,29. Op zondag hebben ze door ziekte in de ploeg alleen de voorwedstrijd kunnen varen. Dit deden ze in een tijd van 7:13,16. Hoewel ze met deze tijd weer in de B-Finale terechtkwamen zouden ze in de andere voorwedstrijd 1e zijn geweest.

Femke in de 8+

Ikzelf heb in de 8+ gestart, met een combinatieploeg met Tromp, Hemus en Vada. Gecoacht door Gerrit Corbijn van Willenswaard, mijn eigen coach van de Hunze. Op zaterdag waren er 6 deelnemende ploegen en op zondag 5. Wij hadden beide dagen dus geen voorwedstrijd maar gelijk de A-finale. Op zaterdag werden we 5e met een tijd van 7:00,82. De wedstrijd verliep niet heel slecht maar we wisten wel dat we beter konden dan dat we op dat moment hadden laten zien. We baalden er namelijk best erg van. Ook moesten we best wennen aan de temperatuur, het was er bijna 40 graden.

Prachtige 2e plek!

De volgende dag waren we nog meer gemotiveerd om deze dag wel een plek op het podium te behalen. En dit is uiteindelijk dan ook gelukt met een mooie 2e plek! Op de 500m lagen we op een derde plek achter de Britten en de Fransen. Vanaf iets voor de 1000m lagen we op een tweede plek en deze hebben we uiteindelijk dus niet meer weggeven. Het bleef de hele wedstrijd nog wel erg spannend omdat de boten best dicht bij elkaar lagen. Uiteindelijk zijn we gefinisht in een tijd van 6:55,07. Voor ons finishten de Britten, zij waren duidelijk beide dagen het sterkste, achter ons volgden de Fransen.

Mooie ervaring

Naast dat ik veel nieuwe dingen in het roeien heb geleerd heb ik ook heel veel nieuwe mensen leren kennen. Vooraf hebben we namelijk met de ploeg een maand lang op de bosbaan getraind. Hier trainden ook andere ploegen die naar de coupe gingen. Het was een hele mooie en leuke ervaring!

Femke de Witt