Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

De bestuurslinten zijn weer als nieuw

Home » Nieuws » De bestuurslinten zijn weer als nieuw

De bestuurslinten zijn weer als nieuw

De mensen die de jaarvergadering hebben bijgewoond is het misschien wel opgevallen: het bestuur heeft onlangs de bestuurslinten laten restaureren. Na 70 jaar was zowel lint als franje aan vervanging toe. Restaureren was nog zo eenvoudig nog niet, want het zilveren randje onderaan het blauw/witte fluweel was erg moeilijk te vinden.

Via Atelier Cees Wolf kwamen we uit bij Monica Meerman van Atelier Zlatka, een bedrijf gespecialiseerd in het maken van toga’s. Zij wist ons te vertellen dat het bullion fringe betrof, iets wat in Noord- Nederland bijna niet meer voorkomt, maar in Brabant en Limburg nog wel wordt gebruikt voor Schutterij- uniformen. Ze heeft een meter van dit bijzondere zilverfranje voor ons besteld bij een collega in Den Bosch, alsmede 10 meter blauw en wit lint en is aan de slag gegaan.

Het resultaat was net voor de vergadering klaar en hoewel de vergadering online was hebben we als bestuur de linten met trots gedragen. Met het restaureren van de linten hebben we in dit lustrumjaar een stukje Hunze geschiedenis veilig gesteld voor ten minste de komende 70 jaar.