Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van vrijdag 11 november 2022 tot en met maandag 6 maart 2023. Uitzondering worden op deze plaats bekendgemaakt.

De bestuurslinten zijn weer als nieuw

Home » Nieuws » De bestuurslinten zijn weer als nieuw

De bestuurslinten zijn weer als nieuw

De mensen die de jaarvergadering hebben bijgewoond is het misschien wel opgevallen: het bestuur heeft onlangs de bestuurslinten laten restaureren. Na 70 jaar was zowel lint als franje aan vervanging toe. Restaureren was nog zo eenvoudig nog niet, want het zilveren randje onderaan het blauw/witte fluweel was erg moeilijk te vinden.

Via Atelier Cees Wolf kwamen we uit bij Monica Meerman van Atelier Zlatka, een bedrijf gespecialiseerd in het maken van toga’s. Zij wist ons te vertellen dat het bullion fringe betrof, iets wat in Noord- Nederland bijna niet meer voorkomt, maar in Brabant en Limburg nog wel wordt gebruikt voor Schutterij- uniformen. Ze heeft een meter van dit bijzondere zilverfranje voor ons besteld bij een collega in Den Bosch, alsmede 10 meter blauw en wit lint en is aan de slag gegaan.

Het resultaat was net voor de vergadering klaar en hoewel de vergadering online was hebben we als bestuur de linten met trots gedragen. Met het restaureren van de linten hebben we in dit lustrumjaar een stukje Hunze geschiedenis veilig gesteld voor ten minste de komende 70 jaar.