Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van zaterdag 23 maart 2024 tot en met dinsdag 16 april 2024, vanwege de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe vaste brug. Er wordt 24/7 gewerkt. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

De bestuurslinten zijn weer als nieuw

Home » Nieuws » De bestuurslinten zijn weer als nieuw

De bestuurslinten zijn weer als nieuw

De mensen die de jaarvergadering hebben bijgewoond is het misschien wel opgevallen: het bestuur heeft onlangs de bestuurslinten laten restaureren. Na 70 jaar was zowel lint als franje aan vervanging toe. Restaureren was nog zo eenvoudig nog niet, want het zilveren randje onderaan het blauw/witte fluweel was erg moeilijk te vinden.

Via Atelier Cees Wolf kwamen we uit bij Monica Meerman van Atelier Zlatka, een bedrijf gespecialiseerd in het maken van toga’s. Zij wist ons te vertellen dat het bullion fringe betrof, iets wat in Noord- Nederland bijna niet meer voorkomt, maar in Brabant en Limburg nog wel wordt gebruikt voor Schutterij- uniformen. Ze heeft een meter van dit bijzondere zilverfranje voor ons besteld bij een collega in Den Bosch, alsmede 10 meter blauw en wit lint en is aan de slag gegaan.

Het resultaat was net voor de vergadering klaar en hoewel de vergadering online was hebben we als bestuur de linten met trots gedragen. Met het restaureren van de linten hebben we in dit lustrumjaar een stukje Hunze geschiedenis veilig gesteld voor ten minste de komende 70 jaar.