Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van zaterdag 23 maart 2024 tot en met dinsdag 16 april 2024, vanwege de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe vaste brug. Er wordt 24/7 gewerkt. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

De Hunze domineert klassement op NK Roeien

Home » Nieuws » De Hunze domineert klassement op NK Roeien

Onze junioren domineerden dit weekend het klassement van het NK Groot op de Willem-Alexander Baan in Rotterdam. Ze gingen naar huis met vijf eerste plaatsen.

De eerste overwinning ging zaterdag naar Tijn, die in een combinatieboot met roeiers uit Amsterdam, Leeuwarden en Utrecht Nederlands kampioen werd in de dubbelvier.

Op zondag ging de Groningse medaille-oogst verder met Anna en Marg die met twee roeisters uit Amsterdam Nederlands kampioen werden, eveneens in de dubbelvier. Zij werden op vier seconden afstand gevolgd door Hunze-roeisters Louise en Jente die, ook in een combiploeg met twee roeisters van andere clubs, de tweede plaats veroverden.

Lucas en Tijn werden Nederlands kampioen in de dubbeltwee, dit voorjaar werden zij onderscheidenlijk 1e en 2e bij het Nederlands kampioenschap in de skiff. Hun NK-deelname in de dubbeltwee was een last-minute besluit. Aanvankelijk zou alleen Tijn starten in de dubbelvier, maar het tweetal besloot óók samen in de dubbeltwee mee te doen.

Bij de Jongens-16 werden Lysandros en Mats kampioen in de dubbeltwee en tot slot roeiden Wouter en Simon naar een knappe eerste plek in het zogeheten competitieveld.

De junioren zijn de afgelopen jaren buitengewoon succesvol op landelijke en zelfs internationale wedstrijden. Volgens Frank de Vries, onze juniorencommissaris, is dat een combinatie van talent en inzet. “Deze groep motiveert elkaar om steeds beter te worden. Dat is iets waar ik als coach supertrots op ben.”