Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

De Hunze op de ergometer voor ‘ikhelplisa’ op zondag 9 oktober

Home » Nieuws » De Hunze op de ergometer voor ‘ikhelplisa’ op zondag 9 oktober

De Hunze op de ergometer voor 'ikhelplisa'

Ergometeren voor Australië!
Zondagmiddag 9 oktober wordt er op de Hunze een sportieve doneeractie gehouden, georganiseerd door roeister Maaike Jansma. Deze actie maakt deel uit van een eerder begonnen inzamelingsactie die ikhelplisa.nl heet, bedacht door onder andere Maaike en Lisa’s ouders. Vroeger gingen Lisa en Maaike samen naar buiten maar dat kan al heel lang niet meer vanwege Lisa’s gezondheid. Ze heeft ME en is migrainepatiënt onder andere. De enige behandeling die helpt wordt aangeboden in Australië. Daarom komen we bij de Hunze in actie om geld bijeen te brengen!

Sponsors gezocht
Maaike gaat op de ergometer zitten en dit gaat ze zo lang mogelijk vol houden deze middag. Hiervoor zoekt ze gulle gevers die haar per minuut dat ze roeit voor een bedrag willen sponsoren. Geef bijvoorbeeld 5 euro voor elke 5 minuten die Maaike heeft geroeid!
Er komt een minutenlijst op het bord bij de Hunze te hangen waarop je kunt aangeven voor hoeveel minuten je wilt sponsoren en voor welk bedrag.  Maaike gaat het proberen lang vol te houden dus het gaat om het uithoudingsvermogen. Help je mee?

Los van de sponsoractie kun je ook een bijdrage doen in een speciale donatiebus die bij de Hunze komt te staan.

Sportievelingen gezocht

Wil je ook iets doen voor ikhelplisa?

  • Zoek ook alvast sponsoren en stap op 9 oktober ook op de ergometer op de Hunze! Je kunt net als Maaike van tevoren sponsoren zoeken die iets willen geven per 5 minuten, en plaatsnemen op de ergo naast Maaike.
  • Je kunt in plaats van Maaike even op de ergometer, zodat zij dan pauze heeft.
    We beginnen ’s middags om 13.00 uur en stoppen uiterlijk om 17.00 uur.

Natuurlijk is alle belangstelling en mentale support van harte welkom en het zou hartstikke leuk zijn als je langs komt om ons te steunen. Meer informatie over de ergo-estafette email naar Maaike Jansma.

Meer informatie over ikhelplisa op: ikhelplisa.nl/de-behandeling en bij: ikhelplisa.nl/nieuws/. Doneren kan altijd via: ikhelplisa.nl/#doneren

Alvast bedankt voor jullie support!
Maaike Jansma