Vlot: zaterdag 24 en zondag 25 februari Gyas Hunze Race; houd rekening met extra drukte en aanwijzingen van de organisatie bij het vertrekken en het aanleggen.

Verbindingskanaal: zaterdag 24 en zondag 25 februari Gyas-Hunze Race; vaarverbod voor niet-deelnemers.

Noord-Willemskanaal: zaterdag 24 en zondag 25 februari Gyas-Hunze Race; houd rekening met extra drukte tussen onze vereniging en Gyas vanwege op- en terugroeiende deelnemers.

De Spaarne Lenterace: van Groningen naar Azerbeidzjan

Home » Nieuws » De Spaarne Lenterace: van Groningen naar Azerbeidzjan

De Spaarne Lenterace: van Groningen naar Azerbeidzjan

Afgelopen weekend kleurde blauw bij het normaal rode Spaarne, zowel door het echt heerlijke weer als ook door het mooie aantal afvaardigen en huldigingen van De Hunze.

De Spaarne Lenterace is een achtervolgingsrace over 4.5 km over mooi water langs nog mooiere huizen. Niet zo bochtig als de Amstel, maar ook niet zo rechtuit als in Groningen. Deze race werd mij aanbevolen door mijn ploeggenoot Anna, met de belofte van taart en gezelligheid, en dat was niet gelogen. Voor die taarten moest wel nog even ruimte gemaakt worden door te sporten. Dit weekend deden er 9 Hunze seniorenploegen mee verdeeld over twee dagen. Met negen ploegen, een afstand van 200km tot de Hunze, en inclusief het rijden van de botenwagen, kom ik uit op 4000 gereden kilometers dit weekend. Dat is ongeveer van Groningen naar Azerbeidzjan. Mentaal valt die 4.5km roeien dan aardig mee toch? Toch??

Op zaterdag roeiden er 2 ploegen. De 2-zonder van Anne Wiebe en Joost behaalde de 1e plek in het Master A veld, maar veel leuker om te vermelden is dat ze ook de snelste tijd van het gehele Master 2- veld haalden. Volgend jaar de tweehead heren? Ikzelf doe het ze niet na, al die bochten door met maar één riem. Maar met twee riemen mag het gelukkig ook, en in de skiff wist ik hun kunstje te herhalen door ook in mijn veld (DM1x) de snelste tijd te varen.

Op zondag was het vroeg opstaan. De DMF dubbelvier van Cornelia, Tekla, Trude en Annejet, gestuurd door Carola, behaalde de 2e plek in hun veld. Daarnaast waren zij 8ste van alle DM vieren, interessant met exáct dezelfde eindtijd als een ploeg van de Maas die voor hun uitroeide. Das vast een leuke om de volgende keer te pakken!

Daarna volgde een heuse “tweestrijd” (sorry) in het DM2x veld, met drie Hunze dames dubbel. De 2 van Samini en Dineke werd 3e in hun leeftijdscategorie en 7e overall. Anna en ik behaalden weliswaar de 1ste plaats in onze leeftijdscategorie (DMA), maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat we er qua tijd flink werden afgevaren door Anneke en Nicolette (DME), die met hun 1ste plaats overall daarmee hun winning streak van de tweehead wederom voortzetten. Jee wat gaan die toch een partij hard! Nou ja, dan hebben wij een doel voor ogen.

Rafayel had al een druk weekend als kamprechter, maar kwam ook nog in actie in de heren open skiff. Deze chille sterke gast, met wie ik dit weekend de Blauw Bloed deelde, wist die boot meer dan een minuut sneller over de finish te krijgen dan ik op zaterdag. Na nog even in de hotseat te hebben gezeten, resulteerde dit uiteindelijk in een knappe 4de plek.

De dag werd afgesloten door twee club dubbelvieren, die ook nog eens achter elkaar aan startten. Hunze 1, met Anita, Hanna, Svenja, Rosanna en gestuurd door Wietske, werd 7e. Hunze 2, met Rianne, Eveline, Marthe, Brigid en gestuurd door Eline werd 1ste! En niet te vergeten, had ook nog de snelste tijd van alle deelnemende Hunzeploegen.

Ik ben nog maar kort een import-Groninger. Als mensen mij vragen wat ik nou het leukst vind daar in het Hoge Noorden, dan is dat het warme welkom bij De Hunze, en dit weekend heb ik wederom echt genoten, ik hoop de rest ook.

Als afsluiting nog twee speciale vermeldingen:

-Rianne die op zaterdag haar hoofd stoot tegen een brug en op zondag gewoon start.
-Renze die de botenwagen van Aengwirden helemaal heen en weer heeft gereden, zonder jou komen we nergens.

Verslag: Nienke Mekkes