Oude Winschoterdiep; doorvaart geblokkeerd in de weken 22, 23 & 24. Er worden dan sloopwerkzaamheden uitgevoerd boven dat water. Wanneer daar wordt gewerkt ligt er een ballenlijn in het water om de doorvaart te blokkeren.

Doe mee aan de Ergo Laddercompetitie

Home » Nieuws » Doe mee aan de Ergo Laddercompetitie

De dagen zijn kort, het water is koud (of bevroren) en we slepen onszelf weer met frisse tegenzin naar de Hunze voor een ergo- of krachttraining. Hoog tijd om het wat interessanter te maken door daar een wedstrijdelement aan toe te voegen. Hoog tijd dus weer voor de Ergo Laddercompetitie!
Na de succesvolle eerste editie van afgelopen jaar hebben we bij de deelnemers input opgehaald om de Ergo Laddercompetitie nog beter te maken. Bij een laddercompetitie dagen roeiers elkaar uit voor een wedstrijd (500m sprint) op de ergometer. De lager geplaatste speler daagt een hoger geplaatste speler uit en als de uitdager wint, wisselen zij van positie op de ladder. Je positie op de ladder bepaalt aan het einde van het winterseizoen wie de laddercompetitie wint. In essentie blijft dit hetzelfde, maar de ladder heeft dit jaar de vorm van een piramide. Wat dit betekent lees je in de spelregels.
De Laddercompetitie is niet alleen een mooie manier om jezelf sportief te meten met anderen, maar ook een uitstekende manier om nieuwe leden te leren kennen en roeimaatjes te vinden. En er zijn natuurlijk mooie prijzen te winnen. De Laddercompetitie is bedoeld voor roeiers van alle niveaus. In december / januari organiseert de competitiecommissie ook ergocoaching, dus ook als je nog niet zo bekend bent met de ergometer kan je meedoen!
De Laddercompetitie is een individuele competitie die start op 7 december. De competitie wordt met een gezamenlijke wedstrijd en prijsuitreiking afgesloten op woensdag 20 maart.
Je kan je inschrijven voor de laddercompetitie door een berichtje met je naam, telefoonnummer en mailadres naar Juul Huitema te sturen (appje mag ook, telefoonnummer zie ledenlijst). Aanmelden kan tot 6 december.