Doop nieuwe boten: een C1 en een lichte skiff

Home » Nieuws » Doop nieuwe boten: een C1 en een lichte skiff

Doop nieuwe boten: een C1 en een lichte skiff

Vandaag, 28 december, heeft in klein comité de doop plaatsgevonden van de twee boten waarvan de bootnamen waren verwerkt in de Hunze-kerstpuzzel.

Het betreft de opvolger van de “Reitdiep”, welke na de lockdown onze vloot zal verlaten. Deze nieuwe boot van Wiersma is gedoopt door Linda Dekker, onze sociëteitscommissaris, en heet “Damsterdiep”.

Daarnaast de opvolger van de “Waterjuffer”, welke wordt doorgeschoven naar skiff 1 om daar de “Ee” te vervangen, waarvan de hoofdspant is gebroken. Deze boot is een Wintech SLW-competitor voor een roei(st)ersgewicht van 50 tot 60 kg. Ze is gedoopt door onze voorzitter en draagt nu de naam “Waterpas”.

Alle skiffs en dubbeltweeën die vervangen zijn, zullen tijdelijk beschikbaar blijven. De reden daarvoor is dat er momenteel uitsluitend in skiffs en tweeën mag worden gevaren.

Over de Damsterdiep

Als sociëteitscommissaris denk ik natuurlijk wel eens in glazen. Volle glazen, lege glazen en soms in halve glazen.  Als maatschappij zijn we wederom een paar week in lockdown. Gedurende in ieder geval vier weken staat ons sociale leven op een laag pitje, kan roeien alleen in kleine nummers en is de sociëteit gesloten, zodat een kopje thee of koffie na de outing niet mogelijk is.

Bijna leeg glas.

Maar aan de andere kant: gelukkig beoefenen we met z’n allen een buitensport en kúnnen we nog roeien, zij het dan uitsluitend in kleine nummers.

Een half vol glas!

Van middag stonden we op een leeg vlot klaar om twee boten te dopen. Grijzig weer, een vlot vol eendenpoep en geen leden om ons heen om deze gebeurtenis met ons te vieren en te toasten op de behouden vaart van de nieuwe boten.

Een half leeg glas.

Maar aan de andere kant: hoe fijn is het dat Theo, samen met Ernst twee vlak voor het weekend geleverde boten in no time vaarklaar weet te maken, zodat we ten tijde van deze maatregelen een mooie C1 en een elegante skiff aan de vloot kunnen toevoegen, waardoor we de mogelijkheden om te roeien weten te verruimen?

Dat lijkt mij bijna een driekwart vol glas.

Laten we er met z’n allen proberen het beste van te maken en de glazen, ook al lijkt de bodem in zicht, als half vol te zien. Dat is beslist beter voor ons humeur. En dan verwacht ik dat we ook deze vervelende periode als vereniging goed door zullen komen en kunnen we samen uitkijken naar een vrolijk voorjaar waarin we op ons mooie terras menig glaasje mogen nuttigen.

Jullie hebben nog een rondje van ons te goed!

Hieronder staat een gallerij van afbeeldingen. Voor de liefhebber: de oplossing van de Hunze-kerstpuzzel is de laatste in de reeks.