Een duit voor een schuit

Home » Nieuws » Een duit voor een schuit

Een duit voor een schuit

Fondsenwerving C3x+ gestart!

Met de Waterwolf-sponsoractie en de verkoop van chocolaatjes en Reitdiepbramenjam is onlangs de fondsenwerving voor aanschaf van een gestuurde C3 gestart. Het motto van de inzamelingscampagne is Een duit voor een schuit. In de loop van het najaar volgen nog verschillende sponsoractiviteiten rondom wedstrijden, een pubquiz en – bij de boerenkoolmaaltijd – een veiling van bijzondere roeispullen. Zo hopen we rond de jaarwisseling het nog ontbrekende bedrag (ca. € 5.000) voor de aanschaf bij elkaar te hebben. Hou de website en het prikbord in de gaten voor meer nieuws.

Onder groeps- en toerroeiers bestond al langere tijd behoefte aan een gestuurde C3. Aanvulling van onze C-vloot met een gestuurde 3-persoonsboot voorkomt dat je moet varen met een C4+ ‘met een gat erin’, iets wat tijdens het groepsroeien zeer geregeld voorkwam. Bovendien heeft de C3+ zich inmiddels ontwikkeld tot een ‘compromisloze boot’, aldus botenbouwer Wiersema: comfortabel, stabiel, licht van gewicht en zeer snel. ‘De C3x+ is de jongste telg uit ons aanbod van C-boten. Ontstaan uit de groeiende behoefte bij verenigingen aan een echte volbloed vier-persoons C-boot. In 2015 hebben wij een volledig nieuwe rompvorm ontwikkeld die optimaal roeit met een bemanning van vier personen. Een compromisloze boot. Uiteraard standaard uitgevoerd met luchtkasten, kielstrip en flexheels.’

Hoewel de C3x+ niet was opgenomen in het botenplan, is tijdens de laatste ledenvergadering besloten om serieus werk te gaan maken van de aanschaf. Er is bij verschillende roeiverenigingen navraag gedaan naar hun ervaringen met een C3x+. Veelgehoord antwoord: ‘het is onze meestgebruikte boot.’ Daarna is er in Drachten proefgeroeid door een groepje Hunzeleden (http://www.hunze.nl/nieuwsbericht/c3-een-no-brainer/). Op basis van alle positieve bevindingen heeft het bestuur zich vervolgens gebogen over de financiering, en – hoera hoera – die is gevonden: in het ereledenfonds. De ereleden stellen het actuele saldo van € 12.000 uit dit fonds beschikbaar voor aanschaf van de gestuurde C3.

Helaas zijn we er daarmee nog niet. Afhankelijk van de bouwer kost een C3* € 15.000 tot € 18.000, exclusief riemen. (En helaas is de bouwer van onze voorkeur – Wiersema – de duurdere van de twee…). We hebben dus nog minimaal € 5.000 nodig om tot aanschaf te kunnen overgaan.

Uit de acties van de afgelopen weken: op de BBQ, bij de waterwolf, is al € 1000,- bijeengebracht.

Er komen nog sponsor acties bij de komende activiteiten: stadje rond, de HIC, een veiling bij de boerenkoolmaaltijd, waar we jullie graag op willen wijzen, om daarmee nog het bedrag aan te vullen tot 17000! Denk zelf eens na hoe deze aanvulling aan onze vloot ook jouw roei plezier kan verhogen, en doe mee aan een van de acties, of stort zelf een bijdrage!

Wil je rechtstreeks doneren? Dat kan ook. Maak het bedrag over op de bankrekening van de Hunze o.v.v. ‘C3

Vandaar onze oproep aan alle Hunzeleden: doneer die duit voor deze vurig gewenste schuit!

Namens het actiecomité,

Ron Diercks, Betty Goedewaagen, Annejet Dijkstra