Van maandag 3 tot en met dinsdag 11 oktober 2022 staat de Trompbrug open voor de scheepvaart. Er zijn geen scheepvaartseinen aanwezig.

Op 12, 14, 19, 20 en 21 oktober is het Verbindingskanaal gestremd ter hoogte van de Trompbrug. Scheepvaartpassage is mogelijk tussen 12:00-12:30 uur, daarvoor dient een afspraak gemaakt te worden via telefoonnummer 050-3188500.

Van maandag 3 tot en met zondag 23 oktober 2022 is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

Onder voorbehoud, de definitieve planning is nog niet bekend: van maandag 31 oktober tot en met zondag 20 november is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

Erelid KGR De Hunze Lien Veenstra (95) overleden

Home » Nieuws » Erelid KGR De Hunze Lien Veenstra (95) overleden

Erelid KGR De Hunze Lien Veenstra (95) overleden

Op 31 januari 2018 overleed een icoon van De Hunze: Lien Veenstra, oud voorzitter en erelid van zowel De Hunze als de KNRB, werd 95 jaar.
Lien werd in 1946 lid van De Hunze en startte in 1948 met wedstrijdroeien in diverse formaties. In 1951 rolden de eerste nationale en later ook internationale successen binnen en dat bleef gestaag doorgaan. Ook als coach begeleidde Lien vanaf 1957 vele vrouwelijke skiffeurs (waaronder Meike de Vlas) en ploegen naar (inter) nationale successen.
Haar grote roeiprestaties en kennis trokken ook landelijk de aandacht. Dat resulteerde van 1966 tot ver in de jaren tachtig in diverse commissie- en bestuursfuncties binnen de KNRB: Vier jaar chef d’equipe dames en vanaf 1970 achtereenvolgens commissaris en secretaris van de KNRB.
Het moge duidelijk zijn dat haar erelidmaatschappen van De Hunze (vanaf 1964) en KNRB (1987) meer dan verdiend zijn geweest!
Veel mensen binnen De Hunze koesteren warme herinneringen aan de persoon Lien, haar roeiprestaties en haar grote inzet voor- en betrokkenheid bij onze vereniging. Onder meer als penningmeester, secretaris en westrijdcommissaris . Ze was voorzitter ten tijde van het honderdjarige bestaan van De Hunze. Haar betrokkenheid behield zij tot aan haar dood. Want nadat Lien niet meer kon roeien en op latere leeftijd bedlegerig werd, bleef zij het wel en wee binnen De Hunze zeer actief en nauwgezet volgen en waar nodig van nuttig commentaar voorzien. Ze was 92 en eregast bij het feest ter ere van het honderddertigjarige bestaan van De Hunze, want dat wilde ze niet graag missen. Zo was Lien Veenstra ten voeten uit. Dag lieve Lien!
De uitvaart van Lien Veenstra is woensdagmiddag 7 februari 2018 in Groningen.
Hier staat meer over de betekenis van Lien voor de roeisport.