Erelid KGR De Hunze Lien Veenstra (95) overleden

Home » Nieuws » Erelid KGR De Hunze Lien Veenstra (95) overleden

Erelid KGR De Hunze Lien Veenstra (95) overleden

Op 31 januari 2018 overleed een icoon van De Hunze: Lien Veenstra, oud voorzitter en erelid van zowel De Hunze als de KNRB, werd 95 jaar.
Lien werd in 1946 lid van De Hunze en startte in 1948 met wedstrijdroeien in diverse formaties. In 1951 rolden de eerste nationale en later ook internationale successen binnen en dat bleef gestaag doorgaan. Ook als coach begeleidde Lien vanaf 1957 vele vrouwelijke skiffeurs (waaronder Meike de Vlas) en ploegen naar (inter) nationale successen.
Haar grote roeiprestaties en kennis trokken ook landelijk de aandacht. Dat resulteerde van 1966 tot ver in de jaren tachtig in diverse commissie- en bestuursfuncties binnen de KNRB: Vier jaar chef d’equipe dames en vanaf 1970 achtereenvolgens commissaris en secretaris van de KNRB.
Het moge duidelijk zijn dat haar erelidmaatschappen van De Hunze (vanaf 1964) en KNRB (1987) meer dan verdiend zijn geweest!
Veel mensen binnen De Hunze koesteren warme herinneringen aan de persoon Lien, haar roeiprestaties en haar grote inzet voor- en betrokkenheid bij onze vereniging. Onder meer als penningmeester, secretaris en westrijdcommissaris . Ze was voorzitter ten tijde van het honderdjarige bestaan van De Hunze. Haar betrokkenheid behield zij tot aan haar dood. Want nadat Lien niet meer kon roeien en op latere leeftijd bedlegerig werd, bleef zij het wel en wee binnen De Hunze zeer actief en nauwgezet volgen en waar nodig van nuttig commentaar voorzien. Ze was 92 en eregast bij het feest ter ere van het honderddertigjarige bestaan van De Hunze, want dat wilde ze niet graag missen. Zo was Lien Veenstra ten voeten uit. Dag lieve Lien!
De uitvaart van Lien Veenstra is woensdagmiddag 7 februari 2018 in Groningen.
Hier staat meer over de betekenis van Lien voor de roeisport.