Update 19 april: Noord-Willemskanaal; doorvaart vrij. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Europees zilver voor Hunzeroeiers Marg van der Wal en Wouke Mollema

Home » Nieuws » Europees zilver voor Hunzeroeiers Marg van der Wal en Wouke Mollema

Hunzeroeiers Marg van der Wal en Wouke Mollema veroverden in het weekend van 3 augustus 2019 een zilveren medaille tijdens de Coupe de la Jeunesse in Corgeno in Italië. De wedstrijd geldt als het officieuze Europees Kampioenschap roeien voor junioren. Tijdens de wedstrijd in Italië vormden Marg en Wouke een acht met roeisters uit Amsterdam en Eindhoven.
De ploeg van Van der Wal en Mollema finishte na een spannende race 0,6 seconden achter Spanje. Het brons ging naar de Britse ploeg, op 0,9 seconden na Marg en Wouke.
Marg en Wouke hebben ook goed gepresteerd in het reserve toernooi bij de Meisjes skiff: Marg werd zaterdag eerste en zondag tweede. Wouke zaterdag derde en zondag vierde.
Tijn Lubbert en Lucas Keijzer behaalden in de 8+ beide dagen de finales en werden beide dagen zesde.
Later in de week komen nog twee Hunze junioren aan de start tijdens het Wereldkampioenschap in Tokio.