Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van zaterdag 23 maart 2024 tot en met dinsdag 16 april 2024, vanwege de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe vaste brug. Er wordt 24/7 gewerkt. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Feico is 90 geworden!

Home » Nieuws » Feico is 90 geworden!

Feico is 90 geworden!

Afgelopen woensdag heeft Feico Camphuis zijn negentigste verjaardag gevierd op De Hunze. Feico is inmiddels erelid van onze vereniging. Vele jeugdleden zijn enthousiast gemaakt voor de roeisport en de nodige technische vaardigheden bijgebracht. Nogal een contrast met zijn eigen entree op onze vereniging op zestienjarige leeftijd. In 1949 ging dat ongeveer als volgt, volgens Feico: “Toen ik zestien was liep ik naar binnen en zei ik – tot ieders verbazing – dat ik wilde roeien. Iemand anders kwam erbij staan en zei: ‘Ja, dat zou eigenlijk wel moeten kunnen.'” Zo werd hij, vier jaar na de bevrijding, het eerste naoorlogse jeugdlid bij De Hunze.

Bij De Hunze heeft Feico leren roeien van Truus Benninga, die later, in 1954, Europese kampioen in de 4+ werd bij de kampioenschappen georganiseerd door de Fédération Internationale des Sociétés d’Aviron (FISA). Dat kampioenschap werd gehouden op de Bosbaan.

Zijn (internationale) coachcarrière omspant meer dan 50 jaar, onder andere als bondscoach in Bayern en bij ARCW in Würzburg. Bij menig botentransport naar Duitsland worden de Hunze-chauffeurs nog altijd onthaald met een welgemeend “Wo ist der Feico?!”

In 2014 kreeg hij de versierselen opgespeld die horen bij de onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De laatste twee decennia heeft hij gecoacht bij onze vereniging.

Nick en Hans hebben foto’s gemaakt van deze feestelijke bijeenkomst, waarvoor dank. Meer foto’s zijn te vinden op: https://photos.app.goo.gl/fkW8aX482ewfWbLf9

Heb je zelf ook foto’s gemaakt? Die ontvangen we graag op redactie@hunze.nl