Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Geef je op voor Stadje Rond

Home » Nieuws » Geef je op voor Stadje Rond

Geef je op voor Stadje Rond

Hou je agenda leeg op zondag 19 november, want dan is het weer zover. De gezelligste en spannendste roeiwedstrijd der roeiwedstrijden: Stadje Rond!
Buiten is het vaak guur, koud en regenachtig, maar in ons clubhuis is het warm, droog en sfeervol met lekker eten (traditioneel worden er pannenkoeken door het jeugdbestuur gebakken) en drinken. Een bekende traditie bij Stadje Rond is de originaliteitsprijs voor de leukst of gekst uitgedoste ploeg. De organisatie en de woonbootbewoners laten zich weer graag verrassen!

Alle wedstrijden worden gestart in een C4x+ bestaande uit Mixed ploegen, waarbij er twee mannen/jongens en twee vrouwen/meiden roeien. Een goede stuur is uiteraard een vereiste. Mocht je nog iemand zoeken om te sturen, vermeld dit dan bij je inschrijving.

Er kan gestart worden in de volgende vijf divisies (meerdere keren meedoen is toegestaan).

Eerste divisie

Een open categorie voor (oud-)wedstrijdroeiers van alle leeftijden, waarbij de snelste ploeg wint. Deze divisie strijdt om de Oving bokaal; een wisselbeker die bij het veertiende lustrum in 1956 aangeboden is door juwelier en toenmalig voorzitter de heer Oving.

Tweede divisie

Deze is bedoeld voor veteranen roeiers (19 jaar en ouder) en dit jaar gaan we weer terug in de tijd dat er zonder tijdscorrecties werd gestreden om de “Rondom Gruno’s Veste-bokaal”. Voor de deelnemende ploegen waarvan de roeiers allemaal 50 jaar of ouder zijn, is er nog een eervolle vermelding te behalen op een nieuwe bokaal genaamd “Grunns Goud”.

Junioren divisie

De juniorencategorie (15-18 jaar) strijden om de “Ome Jo Voorsmit-bokaal”.

Jeugd divisie

De jeugd tot en met 14 jaar neemt het in deze divisie tegen elkaar op met als inzet de STadjeROndJeugdbekER (Strojerbokaal).

Nieuwe leden divisie

De nieuwe leden nemen het in deze divisie tegen elkaar op met als inzet de “Eersteling” wisselbeker. Spelregel hierbij is dat minimaal 3 van de 4 roeiers in 2023 lid zijn geworden van De Hunze en geen van de 4 roeiers al hiervoor elders heeft geroeid of Stadje Rond al een keer heeft gewonnen.

C3x+ win-actie

Dit jaar wordt er tijdens Stadje Rond ook een “C3x+ win-actie” georganiseerd. Dit alles met het oog op de aanschaf van de C3x+. Voorspel je juist welke boot (Feico Camphuis, Migchelsen, Rob van der Werff of Westerhaven) de gemiddelde snelst geroeide tijd over alle rondes behaalt en welke ploeg een divisie wint (of meerdere juiste voorspellingen van welke ploegen welke divisies winnen), dan valt er een mooie ludieke prijs te winnen. Extra informatie over hoe deel te nemen aan de “C3x+ win-actie” zal op zondag 19 november beschikbaar zijn op De Hunze.

Aanmelden

Aanmelden voor Stadje Rond 2023 kan tot en met zondag 12 november via de pagina Wedstrijddeelname.

Ploegvorming op de dag zelf

Op de dag zelf kunnen we ook nog ploegen vormen. Geef je vooral op als je daarvoor in aanmerking wilt komen.