Noord-Willemskanaal: Let op; op zaterdag 27 mei is de Muntingbrug weer in gebruik genomen – https://www.aanpakringzuid.nl/actueel/nieuws/nieuwsberichten/2023/05/muntingbrug-zaterdag-27-mei-weer-open/

Geslaagde koningsdag op De Hunze

Home » Nieuws » Geslaagde koningsdag op De Hunze

De verjaardag van onze koning kunnen we natuurlijk niet overslaan. Het was één en al gezelligheid op de Koninklijke Groninger Roeivereniging. De deuren stonden open voor het nuttigen van koffie, thee en heerlijke versnaperingen zoals Oranjetompoucen en pompoensoep.
DJ Eric zorgde voor vrolijke deuntjes rondom De Hunze. De junioren zaten ook niet stil op deze feestdag. Een ergometerwedstrijd (250 meter) werd georganiseerd met als prijs een roeiclinic! Velen deden een greep naar de titel. Of je nou acht of 81 jaar was, iedereen deed mee. Om het eerlijk te houden waren er verschillende categorieën. Bij de jongens won Klaas Knol. De veertienjarige scholier bewees dat hij slechts 51.8 seconden over 250 meter deed. Bij de mannen ging Marc Hesp uit Zuidbroek met de winst naar huis. Vader Marc en zoon Lourens streden samen; Lourens (12 jaar) had een mooie tijd van 1.10.5 seconden. Alleen helaas niet snel genoeg voor de juniorentitel. Gelukkig lukte het zijn vader wel om te winnen in het senioren veld met een tijd van 1.00.9 seconden. Bij de vrouwen veegde de 37-jarige Evelien Alkema het veld schoon. Evelien kwam aan het einde van de dag even langs en zetten een mooie tijd van 1.07.0 seconden neer.

Naast al het roeigeweld tussen burgers waren er ook een paar studenten die een bezoekje brachten aan De Hunze. Overtuigd van hun krachten was er spar tussen verschillende leden van G.S.R Aegir: Joram van Daal zette een puike tijd neer van 36.8 seconden. Deze tijd werd aangevochten door paar jonge Gyanen. De mannen van Licht ‘17 hadden wel zin een wedstrijdje kettingtrekken.Ploeg snelste was duidelijk Per Prins met een respectvolle tijd. De lichte trapte een tijd van 41.7 seconden. Maar dit was niet genoeg om de zware bal van Aegir te verslaan.Het was een geslaagde dag met een heleboel gezelligheid. Op deze plaats is een bedankje voor de Hunzesupporters die zich hebben ingezet voor de festiviteiten: Marchien, Nynke, Frouke, Wouke, Tom, Felix, Jelle, Marjolein en Duvera op zijn plaats!