Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Geslaagde lezing over coachen 1 juni 2018

Home » Nieuws » Geslaagde lezing over coachen 1 juni 2018

Geslaagde lezing over coachen 1 juni 2018

Vrijdag 1 juni 2018 organiseerde de Competitiecommissie een lezing over coaching. Er was een mooie opkomst , een dwarsdoorsnede van de vereniging:  Beginnende roeiers, ervaren rotten in het roeivak en (instructie)coaches.
Coach en Hunzelid Reina Rentema gaf de lezing. Aan bod kwamen de basistechniek van het roeien en hoe je technische fouten als coach, stuur of roeier kunt herkennen en verbeteren. De fouten werden voorgedaan op de ergometer. Waar Reina ook vooral op hamerde is het positief coachen. Dat doe je door ook te zeggen wat er wel goed gaat, te benoemen dat iemand een verbeteringen goed uitvoert en vooral ook het benoemen van wat je wel wilt zien in plaats van alleen wat er ‘fout’ gaat. Verder prees Reina coachen aan als een prachtig vak. Als je coacht is dat ook een goede manier om je eigen roeien beter te gaan begrijpen.
Denk je erover om misschien zelf een ploegje te gaan coachen of zou je dit wel willen, maar weet je niet zo goed hoe? De Competitiecommissie wil graag de coaching binnen De Hunze naar een (nog) hoger niveau tillen en denkt  graag mee in het ondersteunen van (beginnende) coaches. Stuur een mailtje naar competie@hunze.nl als je daar bij geholpen wilt worden.