Nicolette, Eveline & Anneke (DV), Louise, Anna, Marg & Jente (M18) en Mats & Lysandros (J16) hebben blik getrokken op de Novembervieren

Home » Nieuws » Nicolette, Eveline & Anneke (DV), Louise, Anna, Marg & Jente (M18) en Mats & Lysandros (J16) hebben blik getrokken op de Novembervieren

Nicolette, Eveline & Anneke (DV), Louise, Anna, Marg & Jente (M18) en Mats & Lysandros (J16) hebben blik getrokken op de Novembervieren

De Hunze was ruim vertegenwoordigd op de afgelopen Novembervieren-wedstrijd op zondag 7 november. Maar liefst 12 ploegen met Hunze-roei(st)ers verschenen aan de start in volledige Hunze-samenstelling of in combinatie met andere roeiverenigingen.

De Novembervieren is een achtervolgingswedstrijd op de Amstel in Amsterdam over een traject met een lengte van vier kilometer. Deelname staat open voor alle gestuurde ploegen zolang ze maar bestaan uit vier roeiers en/of roeisters. Alle Hunze-roei(st)ers namen deel in een gladde dubbelvier.

In het DV4*-veld wisten Nicolette, Eveline en Anneke samen met Helma (van Vada, maar vroeger ook Hunze-lid) de overwinning voor zich op te eisen in een tijd van 15:34.7. De ploeg werd gestuurd door Natascha. Ze hielden maar liefst 49 andere ploegen achter zich; een bijzonder knappe prestatie.

Bij de Meisjes-18 dubbelvieren trokken Louise, Anna, Marg en Jente aan het langste eind. Gestuurd door Bente (Die Leythe) roeiden ze zich naar de overwinning in 14 minuten en 53 seconden – 6 seconden sneller dan de concurrerende ploeg van Willem III.

Mats en Lysandros domineerden samen met Jeroen (ARC) en Bjorn (Wetterwille) het Jongens-16 dubbelvierenveld. Yedidya (ARC) stuurde de ploeg in 13 minuten en 56 seconden naar de overwinning. Zij waren bijna een halve minuut sneller dan de nummer 2 in hun veld en ze waren slechts een tiende van een seconde langzamer dan de winnaars van het Jongens-18 dubbelvierenveld.

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie blikken!

Naast deze overwinningen mengden ook de andere Hunze-ploegen of -combinaties zich goed in de strijd. Mirre, Kris, Noor en Maren, gestuurd door Lotte, roeiden in een tijd van 17:54.5 naar de eindstreep in het Meisjes-16 dubbelvierenveld terwijl Helena, Eline, Meike en Lieke (van de Zwolsche), gestuurd door Guusje, zich in het zelfde veld in 16:45.6 naar de zesde plaats roeiden. In het Meisje-18 4*-veld roeiden Femke, Silke en Rianne samen met Ilse (ARC) en Yedidya (ARC) als stuur ook naar de zesde plek in een tijd van 16:05.7. In het zware Jongens-16 dubbelvierenveld roeiden Remko, Jelger, Wouter en Julian (ARC), gestuurd door Hugo, zich in een tijd van 15:35.9 naar de 13e plek.

Bij de senioren in het DV4*-veld, waren de ploeg van Janneke samen met Gudrun (Willem III), Marina (Thyro) en Lieke (Beatrix), gestuurd door Marjan (Willem III) en de ploeg van Cheryl, Anna, Nienke en Anne (de Hoop) en gestuurd door Havaska (Gyas) zo dapper om het op te nemen tegen de ploeg van Nicolette, Eveline, Anneke en Helma. Zij eindigden respectievelijk op de 13e plek (in 16:42.2) en de 16e plek (in 16:50.1) – van de 50 deelnemers, welteverstaan.

Hoewel er helaas geen deelname was van Hunze-heren bij de senioren, stonden de dames die deelnamen in het DCl4*-veld weldegelijk hun mannetje. Rosanne, Lieke, Emma en Iris, gestuurd door Anita, roeiden naar een 4e plek in 16:02.4. Voor twee damesploegen was het hun eerste optreden op een landelijke roeiwedstrijd in de dubbelvier. Marthe, Famke, Jolin en Brigid, gestuurd door Meike, voltooiden de 4 kilometer in 16:40.8 en werden daarmee 8e in het DCl4*-veld, en Esther, Sophie, Iris en Juul, gestuurd door Eline, finishten in een tijd van 17:16.7.

Het wedstrijdgeweld smaakte voor iedereen naar meer en de voorbereidingen voor de volgende landelijke wedstrijden zijn al weer begonnen.

Uitslagen DV4*
Uitslagen-DV4.pdf
Uitslagen M18 4*
Uitslagen-M18-4.pdf
Uitslagen J16 4*
Uitslagen-J16-4.pdf