Van maandag 3 tot en met dinsdag 11 oktober 2022 staat de Trompbrug open voor de scheepvaart. Er zijn geen scheepvaartseinen aanwezig.

Op 12, 14, 19, 20 en 21 oktober is het Verbindingskanaal gestremd ter hoogte van de Trompbrug. Scheepvaartpassage is mogelijk tussen 12:00-12:30 uur, daarvoor dient een afspraak gemaakt te worden via telefoonnummer 050-3188500.

Van maandag 3 tot en met zondag 23 oktober 2022 is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

Onder voorbehoud, de definitieve planning is nog niet bekend: van maandag 31 oktober tot en met zondag 20 november is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

Groningse Hunzejunioren naar WK Tokio

Home » Nieuws » Groningse Hunzejunioren naar WK Tokio

Groningse Hunzejunioren naar WK Tokio

De Groningse Hunzeroeiers Hannah van der Sluijs en Felix Mebius vertegenwoordigen Nederland begin augustus op het WK roeien voor junioren in Tokio. Zij komen allebei uit in de dubbelvier. Ze werden door de roeibond geselecteerd na een voor de Hunzejunioren bijzonder succesvol seizoen. De afgelopen maanden wonnen de Groningse wedstrijdroeiers ruim veertig keer op een nationale wedstrijd. Aan het eind van het wedstrijdseizoen won de ploeg de zogenoemde ARB-beker voor de meest succesvolle roeivereniging van Nederland. Daarbij lieten ze alle andere clubs – ook de traditioneel veel sterkere studentenroeiverenigingen – achter zich.

Naast de WK-selectie voor Van der Sluijs en Mebius vaardigt de roeibond nog eens vier Hunzeroeiers af naar de zogeheten Coupe de la Jeunesse, het officieuze junioren-EK in augustus in Italië. Wouke Mollema en Marg van der Wal starten daar met roeisters van andere Nederlandse verenigingen in de acht en roeien daarnaast nog in de skiff. Lucas Keijzer en Tijn Lubbert starten de Coupe in de acht.
De Coupe de la Jeunesse wordt van vrijdag 2 augustus tot en met zondag 4 augustus 2019 ngehouden in Corgeno, Italië. Het wereldkampioenschap in Tokio duurt van 7 augustus tot en met 11 augustus 2019.