Oude Winschoterdiep; doorvaart geblokkeerd in de weken 22, 23 & 24. Er worden dan sloopwerkzaamheden uitgevoerd boven dat water. Wanneer daar wordt gewerkt ligt er een ballenlijn in het water om de doorvaart te blokkeren.

Grote marentocht zondag 14 mei 2023

Home » Nieuws » Grote marentocht zondag 14 mei 2023

De ‘grote maren’ toerroeitocht vanuit RV Neptunus Delfzijl voert door een karakteristiek stukje Groningen. Deze toertocht is geschikt voor iedereen met Wherry1 en kleine s.

Deze tocht stond september 2022 al in de kalender, maar is niet doorgegaan vanwege de weersomstandigheden. Vorig jaar was er ruim animo voor deze tocht. De tocht van 14 mei 2023 is inmiddels ook weer vol.

Reden voor ons om te proberen op korte termijn een 2e tocht te organiseren. Deze herkansing vindt plaats op 29/5 a.s. 2e Pinksterdag. Voor die datum is de aanmelding nu ook gesloten.

Route: westwaarts  op het Damsterdiep al snel afslaan richting Krewerd/Holwierde  ca. 6 km. (koffiestop –eigen eten en drinken ) verder noordwaarts en via Oosterwijtwerd 14 km zuidwaarts. (lunch bij Eetcafé de Boerderij afhankelijk van de omstandigheden). Op de terugweg via het Damsterdiep oostwaarts door Appingedam langs de hangende keukens! Totale lengte 22 km .

De starttijd is 9:30 uur bij Neptunus, dat overigens ook goed te bereiken is per bus of trein+OV-fiets.

Nadere informatie waaronder de bootindeling volgt ca. een week voor de tocht.