Grunn meets Twente bij de Twentsche Winterwedstrijden

Home » Nieuws » Grunn meets Twente bij de Twentsche Winterwedstrijden

Grunn meets Twente bij de Twentsche Winterwedstrijden

Zondag 12 februari 2023 kan de archieven in als de dag waarop KGR de Hunze voor het eerst meedeed aan de Twentsche Winterwedstrijden, de ‘roei-ontmoeting met wedstrijdkarakter’ die de Hengelose vereniging Tubantia jaarlijks organiseert. Dit jaar alweer de vijftiende editie. Vijf Hunze-masterploegen waren van de partij: een heren 4*, een dames 2-, een heren 2x en twee dames dubbeltweetjes. Blik leverde het (nog?) niet op, maar we waren het er na afloop allemaal over eens: dit is voor herhaling vatbaar!

Het is heerlijk racen in Hengelo. Tubantia roeit op een rustig en vrijwel kaarsrecht stuk Twentekanaal, tussen Delden en Hengelo-Zuid. Ruimte voor bowa’s en op- en afriggeren is er volop, extra kleedkamerruimte wordt beschikbaar gesteld door de naburige kanovereniging. Met ca. 60 deelnemende boten is de wedstrijd lekker overzichtelijk. De goede organisatie en de gemoedelijke sfeer bij Tubantia doen de rest.

Om 10 uur was het eerst de beurt aan Jesse Scheepstra, Jan Rieck, Peter van der Mast en Robbert den Hollander – op de Hunze beter bekend als ‘de Partij voor de Riemen’ – gestuurd en gecoacht door Hans Duut. In een geleende Filippi-vier verroeiden zij de 4 kilometer van hun eerste officiële wedstrijd in 17.44 minuten.


Bekijk hier de foto’s die Hans Duut heeft gemaakt en hier nog veel meer mooie plaatjes. Hans moest zelf ook sturen, er is dus geen volledig overzicht van alle deelnemers.


In heat 2 gingen Steven Russcher en Carsten Helmich van start in de Fivel (2x), en Anna Goldberg en Cheryl Everlo in de Draaihals (2-). Steven en Carsten werden met een tijd van 16.24 netjes tweede, in een veld met zeven deelnemers. Anna en Cheryl hadden het rijk alleen in hun veld, maar raceten diverse boten van het voorliggende veld voorbij, om uiteindelijk in een tijd van 17.50 te finishen.

In heat 3 waren Juul Huitema en Sophie Lindemans (Vuurvogel) en Trude de Vroomen en Annejet Dijkstra (Harry Meijer) aan de beurt. De vijf deelnemende teams in dit  dames tweetjes-veld bleken aan elkaar gewaagd: de snelste equipe was die van Daventria (18.19), Trude en Annejet werden, in hun eerste wedstrijd ooit in de 2x, derde (18.25) en Juul en Sophie eindigden als vierde met 18.38.

Na gedane arbeid konden we ons tegoed doen aan allerlei zelfgebakken heerlijkheden, voor sommigen onder ons een van de beste tradities in het wedstrijdroeien :-). Ondertussen lagen de boten alweer klaar voor transport, als altijd zorgvuldig begeleid door Nick Koper, die een hele dag investeerde in het heen-en-weer rijden en meefietsen. Waarvoor onze grote dank!

Alle uitslagen (absolute en gecorrigeerde tijden) vind je hier.

Verslag van Annejet Dijkstra