Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van vrijdag 11 november 2022 tot en met maandag 6 maart 2023.

Reitdiep: gestremd ter hoogte van de spoorbrug van maandag 21 november tot vrijdag 23 december 2022. Er wordt een zinker aangelegd. Uitzondering: vanaf vrijdag 2 december geldt een uitzondering voor de weekenden. Doorvaart is vrij vanaf vrijdag 16:00 uur tot en met zondag. Houd rekening met werkschepen.

GYAS_Leekstermeertocht op 22 oktober 2022

Home » Nieuws » GYAS_Leekstermeertocht op 22 oktober 2022

Welke Hunze-ploeg geeft de GYANEN partij op de Leekstermeertocht?

De marathoncommissie van GYAS daagt stoere roeiers van De Hunze uit om mee te doen met hun Leekstermeertocht. Totale lengte incl. oproei en uitroei ca. 48 km. (vanaf  De Hunze) waarvan bijna 31 km. met stempelposten: traject Aduarder Steentil – Vierverlaten – Hoendiep – Leekstermeer – Vierverlaten –  Aduarder Steentil. Op- en uit-roei via Reitdiep/sluis Dorkwerd en Van Starkenborghkanaal.

Aanmelden uiterlijk 16 oktober a.s. per mail bij mrcgyas@gmail.com bij voorkeur met een hele ploeg/boot, maar als er individuele aanmeldingen zijn wordt gekeken of er wellicht gemixt kan worden. Geef behalve natuurlijk je naam (en Vereniging Hunze) ook je mobiele telefoonnummer op: minstens 1 per ploeg/boot. En reserveer uiteraard een boot met MPB bij de seniorencommissaris.

Start is om 7:45 uur op Gyas *), zodat alle boten rond 9:00 uur bij de sluis zijn. Hunze-roeiers krijgen nog bericht hoe ze de stempelkaart krijgen. We rekenen er op dat alle ploegen de tocht in 4-5 uur afleggen, zodat we uiterlijk 17 uur weer met z’n allen door de sluis kunnen. Dit betekent dus een pittige vaarsnelheid.

De MRC-GYAS hoopt na de tocht nog even op Gyas na te zitten met of een maaltijd of een borrel, afhankelijk van de eindtijd. Nadere informatie volgt.

Voor vragen: mrcgyas@gmail.com

*) I.v.m. gestremde doorvaart Julianabrug wordt dit waarschijnlijk iets anders!