Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Gym: nieuw materiaal en verkoop van drie ergo’s

Home » Nieuws » Gym: nieuw materiaal en verkoop van drie ergo’s

Gym: nieuw materiaal en verkoop van drie ergo's

Met het heropenen van de sportmogelijkheden voor ons allemaal, hebben we als Hunze ook een aantal nieuwe trainingstoestellen ‘in de vloot’ gebracht. Dit keer gaat het om een extra krachtrek dat is opgesteld met de gewichten ertussen zodat veiliger en met meer mensen trainingen kunnen worden afgewikkeld. Daarnaast zijn de vier oudste ergometers vervangen door nieuwe Concept2-machines.

Zoals gebruikelijk de laatste jaren, krijgen deze machines de naam van een bekende roeibaan ergens in de wereld. Het liefst ook nog een baan waar Hunze-roeiers een mooie prestatie hebben neergezet. We hebben deze keer gekozen voor de namen van een tweetal oud-olympische banen, een Coupe-baan en een Nationale baan:

  • Lake Casitas
  • Penrith Lake
  • Ottensheim
  • Willem Alexander Baan

Lake Casitas is de plek nabij Los Angeles waar in 1984 de olympische spelen roeien werden gehouden. Hunzedames hebben daar met hun Hunzecoach een zilveren en bronzen medaille behaald.

Penrith Lake is de olympische roeibaan van Sydney 2000. Onder andere de Nederlandse damesacht heeft daar een zilveren medaille gehaald met aan boord een huidig Hunzelid.

Ottensheim ligt in Oostenrijk nabij Linz. Daar werd afgelopen jaar de Coupe de la Jeunesse gehouden en werd door een Hunzeroeister goud en zilver behaald.

Ten slotte de Willem Alexander Baan (WAB), een relatief nieuwe baan bij de Rottemeren vlak boven Rotterdam. Een baan waar we jaarlijks komen en waar afgelopen jaar door onze junioren een aantal Nationale titels zijn veroverd.

Kortom een illuster nieuw kwartet en een mooie aanvulling van onze krachttoestellen waar iedereen hopelijk veel plezier aan gaat beleven.

Verkoop van drie ergometers

Van de oude ergometers zullen in ieder geval drie worden verkocht. We hebben als bestuur gemerkt dat daar veel belangstelling voor is. Daarom hebben we besloten om voor een vaste prijs van 200 euro/stuk de ergometers te verkopen, waarbij de kopers door het lot zullen worden aangewezen.

We vragen iedereen die interesse heeft een e-mail te sturen vóór 1 februari 2022. De gelukkigen zullen daarna bekend gemaakt worden.