Vlot: zaterdag 24 en zondag 25 februari Gyas Hunze Race; houd rekening met extra drukte en aanwijzingen van de organisatie bij het vertrekken en het aanleggen.

Verbindingskanaal: zaterdag 24 en zondag 25 februari Gyas-Hunze Race; vaarverbod voor niet-deelnemers.

Noord-Willemskanaal: zaterdag 24 en zondag 25 februari Gyas-Hunze Race; houd rekening met extra drukte tussen onze vereniging en Gyas vanwege op- en terugroeiende deelnemers.

H.W.R. was hier: een ontroerend verhaal geschreven door Hunzelid Ernst Arbouw

Home » Nieuws » H.W.R. was hier: een ontroerend verhaal geschreven door Hunzelid Ernst Arbouw

H.W.R. was hier: een ontroerend verhaal geschreven door Hunzelid Ernst Arbouw

In een stukje bos in Eelde vindt Hunzelid Ernst Arbouw een boom met de initialen van een Canadese bevrijder: H.W.R. TORONTO. CANADA.

Wie was die H.W.R. en hoe kwam hij vanuit Toronto terecht in Eelde-Paterswolde? Met niet meer dan die drie letters gaat hij op zoek en vindt in een geallieerd archief een naam: Harold Wilbert Roszell, 21 jaar oud, gesneuveld bij de bevrijding van Groningen op 16 april 1945. In ‘H.W.R. was hier’ reis je als lezer mee met een zoektocht die begint bij Ernst in de straat en die uiteindelijk leidt naar een voordeur in Toronto.

Onderweg vertelt Ernst over gewone Canadezen en hun rol bij de bevrijding van Nederland. Waarom meldden ze zich aan en hoe zagen ze Europa en de Nederlanders? Het resultaat is een ontroerend maar vooral hartverwarmend verhaal.

H.W.R. was hier verscheen in maart 2021 bij Atlas Contact.

Ernst vertelde over zijn zoektocht naar H.W.R. bij onder meer Spijkers met Koppen. Een interview in dagblad Trouw vind je hier.