Hard roeien, goede prestaties, gezelligheid en mooi weer in Bremen

Home » Nieuws » Hard roeien, goede prestaties, gezelligheid en mooi weer in Bremen

Hard roeien, goede prestaties, gezelligheid en mooi weer in Bremen

Eindelijk. Weer naar Bremen. De laatste keer was in 2019. Gelukkig was het er als vanouds. Prachtige wedstrijden, veel deelnemers, lekker weer. En braadworst, dat ook.

Deze editie was toch wat anders dan voorgaande. Naast een grote groep jeugdroeiers en junioren ging er ook een mooie delegatie senioren mee. Nienke, Sophie, Brigid, Emma, Don, Renze, Anton en Steven gingen mee om te roeien in de dubbeltwee en/of dubbelvier. Ook ex-junioren Rianne en Rafayel behoorden tot deze groep. Rianne, Rafayel en Nienke deden ook mee in de skiff. Het was aan alle kanten een gezellig en succesvol weekeinde. Zowel voor roeiers als voor de aanwezige coaches Nick, Jannes, Feico, Remco, Ingrid, Mieke, Nienke, Sietse en Frank. Her en der waren er ook nog wat ouders. Al met al liepen we er met ruim 30 mensen rond.

Bremen kent in dit weekeinde eigenlijk twee wedstrijden tegelijkertijd. Op het ene deel van de Werdersee vindt de JuM (Jungen und Mädchen) Regatta plaats. Hieraan doen 900 kinderen mee in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar. Voor De Hunze waren dat Koen Lentelink, Daan Munneke, Noor de Witt en Kasper Eldering. Voor Koen en Daan was dit hun debuut in een wedstrijd in de 2x en de skiff. En dat ging heel goed. Daan wist zelfs een overwinning te boeken in zijn 700 meter skiff race. Noor wist haar beide races zeer knap te winnen (Langstrecke over 3 kilometer als de 700 meter). Beide keren in de skiff.

De andere wedstrijd in dat weekeinde is de Grosse Bremer Ruderregatta die dit keer voor de 115de keer plaatsvond. Deze wedstrijd op een 6-ploegen baan over 1500 meter wordt gedomineerd door juniorenploegen en -roeiers. Maar er zijn ook nummers voor senioren en masters. Die laatste groep roeit over 1000 meter. In deze categorie kwamen de combi’s Renze/Anton en Renze/Don uit in de 2x en Renze, Anton, Steven en Don in de dubbelvier. Bij de senioren was er een 4x ploeg van Brigid, Emma, Marthe en Rianne en daarnaast een 2x van Brigid en Marthe en Nienke en Sophie. Die laatste ploeg ging er met blik van door. In het senioren veld deden ook Renze, Don, Steven en Rafayel mee in de 4x.Rafayel en Steven streden bij de heren mee in de skiff en Rianne en Nienke deden dat bij de dames. Zowel Nienke als Rianne grepen de winst in hun heats.

Bij de junioren maakten Imre Hardeman en Daan Huizing  in de dubbeltwee hun debuut op een grote baanwedstrijden. Douwe Vogel deed dat ook in de skiff. Bij de junioren waren er veel mooie gevechten om de eerste plek. Die strijd was mooi om te zien. Zo roeiden Remko Middelberg en Wouter Bolt naar mooie 2de en 3de plekken in de 2x. Datzelfde deed Remko in zijn skiff. Wouter wist een van zijn skiffwedstrijden te winnen. Kris en Helena behaalden in totaal 5 overwinningen! Helana won al haar races, dat wil zeggen 2x in de skiff en 2x in de dubbeltwee met Kris.

Kris behaalde ook een mooie overwinning in de skiff. Femke en Silke roeiden op zowel zaterdag als zondag naar mooie eerste plaatsen in de 2x. Ook in de skiff races kwam ze goed voorin mee. Dat laatste gold ook voor Mats en Lysandros. Zij behaalden op zaterdag een fraaie overwinning in de combi met Wetterwille en ARC. Op zondag gingen zij tweemaal als winnaar over de streep. Dat deden zij in de 2x en ook in de 4x. Die laatste race eindigde abrupt 100 meter voor de finish omdat er een omgeslagen skiff in de baan lag. Mats kon met een noodstop een aanvaring net voorkomen. Gelukkig mochten zij hun race overroeien en konden zij alsnog, terecht,  met blik naar huis.

Mooi om te zien was dat ook ARC, Neptunus en dit keer ook Daventria met grote groepen deelnamen. Bremen was al met al zeer succesvol.  Ook de sfeer was uitstekend. Maar zonder onze eigen botenwagenchef Renze had dit allemaal niet gekund. Het was een hele vracht. 12 boten op de fruitkar van Gyas achter de Seat van Renze. Top! We gaan volgend jaar vast weer.

Frank de Vries
Juniorencommissaris