Hard roeien met wind mee: verslag van de DIYR (Bosbaan 9 en 10 juli)

Home » Nieuws » Hard roeien met wind mee: verslag van de DIYR (Bosbaan 9 en 10 juli)

Hard roeien met wind mee

Afgelopen weekeinde kwam er een einde aan een mooi wedstrijdseizoen. Bijna 20 junioren gaven acte de présence op de 2de editie van de Dutch International Youth Regatta. Het was een weekeinde met heerlijke wind mee! Er sneuvelden dus vele PR’s. Op zaterdag kwam Kris en Helena in actie in de M162x en Silke met Iris (ARC) in de M18 2x. Zij roeiden mooi vooraan mee in de finales. Kris en Helena startten ook in de M16 8+ (combi Tromp, Daventria, ARZV). Remko en Wouter startten op zaterdag ook twee keer: namelijk in de J16 2x en de J16 4x (combi Zwolsche/Daventria). Femke kwam op zaterdag vooral in actie in de M18 8+. In de combi met VADA, Tromp en Hemus veroverde zij een mooi ticket voor de Coupe de la Jeunesse in Spanje.

Broken races

Nout. Marius, Joris en IJsbrand startten in de J14 4x. Uiteindelijk roeiden zij niet in dat veld mee maar kwamen zij in actie met Kasper als stuur in het J16 4x veld. IJsbrand maakte zijn wedstrijddebuut Zij deden dat niet over de gebruikelijke 2000 meter maar starten op de zogeheten ‘broken races’. Deze races bestonden uit een 1000 meter gevolgd door een 500 meter. Ook Noor en Maren namen hieraan deel. Zij starten in de M16 2x en roeiden naar een mooie overwinning. Sterker nog: zij behaalden ook de zogeheten ‘overall’ overwinning en kregen hiervoor een heuse beker. Dat was ook het geval bij Kasper die niet alleen zijn heat won maar ook met veruit de snelste tijden de 1ste plaats behaalde bij de J14 1x (37 inschrijvingen). Daan Munneke werd in dit veld knap 12de. Ook mooi was de start van Oleksi Phisenin in de J18 4x. Oleksi komt uit de Oekraïne en roeit sinds enkele weken bij de Hunze. hij startte in een compleet uit Oekraïners gevulde boot in het J18 4x+ veld.

Veel blik en een beker!

Op zondag kwamen Mats en Lysandros in actie in de 2x. Zij wisten zich met gemak voor de finale te plaatsen en werden daar in een bloedstollende, spannende race 4de in een knappe tijd van 6:36. Dat was helaas niet niet genoeg voor een verder vervolg van het seizoen. Femke roeide in haar M18 1x heat naar een mooie zeer royale overwinning. Wouter en Oleksi kwam uit in het J16 skiff-veld. Voor Oleksi was dat zijn debuut op de 2000m. Wouter zette een mooie nieuw PR neer. Ook Kris en Helena starten in de skiff en roeiden in hun heats goed mee. Op de eerder genoemde ‘broken races’ werden ook op zondag de nodige successen geboekt. Noor ging er met twee overwinningen vandoor. Ten eerste in de skiff (overall 1ste in een veld van 26 roeiers) en daarnaast in de combi M14 4x+ (TOR, Iris, RIC, Gouda). Maren werd knap 2de in het M16 skiff-veld. Klaas Jan en Simon kwamen uit in het J16 2x veld en wisten naast hun heat ook het overall klassement te winnen. Dus ook een beker! Bij de J14 2x kwamen Daan M en Kasper als eerste over de streep van hun heat. Dus ook blik. Aan het einde van de dag stapten de meeste roeiers nog in de grotere nummers. Kris, Helena, Silke en Femke startten samen als Hunze-ploeg in het M18 4x veld. Wouter, Klaas Jam Simon, Kasper en Oleksi in een combi met Zwolsche en Daventria. Mats en Lysandros innemen J18 8+ met ARZV, Theta , Beatrix en De Hoop. Zo kwam er een einde aan een mooi weekeinde. En aan een bewogen wedstrijdseizoen waarin De Hunze zich weer goed heeft laten zien. Dank aan alle roeiers en vooral aan alle coaches. Na de zomer verder. Nu eerst even op vakantie!