Hel van het Noorden 2021: gunstige omstandigheden

Home » Nieuws » Hel van het Noorden 2021: gunstige omstandigheden

Hel van het Noorden 2021: gunstige omstandigheden

Afgelopen zondag werd er door Aegir weer een Hel van het Noorden op het Eemskanaal georganiseerd. Deze nationale wedstrijd over 6 kilometer kenmerkt zich door de vele kilometers die er opgeroeid worden, voordat de deelnemer bij de start is.

Vanaf De Hunze roeiden er acht leden ruim 13 km op in een skiff om vervolgens 6 km zo hard mogelijk terug te roeien. Na de finish is het dan nog 7 km terug roeien voordat iedereen weer op De Hunze is. Al met al een wedstrijd voor de echte doorzetters. Een ander kenmerk is de doorgaans barre weersomstandigheden: kou, wind, regen en  hagel zijn vaak de elementen die de roeiers ook nog dienen te trotseren. Dit jaar was het een Hel van het Noorden zoals die hoort te zijn, maximaal 5 graden, ’s ochtends stroming tegen, de hele dag buien, wind tegen en ’s middags ook nog een hagelbui als kers op de taart. Heerlijk!

In het ochtendblok verschenen de junioren Marg, Anna en Louise aan de start. Marg startte in het DSB1x veld en Louise en Anna in het M181x veld. Marg roeide naar de 12e plek in het grote veld van 50 roeiers en was daarin de 4e SB roeister. Zij roeide in een tijd van 29:10.7. Louise behaalde een knappe 3e plek in het M181x veld (29:19.6). Anna werd hierin 10e (30:23.4). Onze eigen Jente Jongsma behaalde in dit veld overigens de 2e plaats, maar kwam nu voor Nereus uit. Bij de senioren deden Johanna en Marthe mee in het Dames 1x veld. Voor Johanna ging een lang gekoesterde wens om de Hel te starten eindelijk in vervulling en zij finishte in een tijd van 34.3.2 op de 50e plaats. Marthe roeide in een tijd van 31.18.2 naar een verdienstelijke 41e plaats.

In het middagblok gingen Lysandros en Mats de strijd aan in het J181x veld. In dit sterk bezette veld met diverse voormalige WK- en Coupedeelnemers startten 37 roeiers.  Mats behaalde een mooie 13e plaats (25:08.2) met vlak daar achter Lysandros op een prima 16e plek (25:16.6). Bij de senioren verscheen Willem traditiegetrouw ook weer aan de start. Overall werd Willem 12e in het veld HV1x (18 deelnemers) in een tijd van 27.13.1. De volledige uitslag vind je hier.

Zowel in het ochtendblok als het middagblok roeiden overigens diverse ex-Hunze junioren. Dat gold bijvoorbeeld voor Marjolein Scholtens (Nereus), Hannah van der Sluijs (Aegir), Berber Kommerij (Njord), Lucas Keijzer (Nereus) en Wouter de Boer (Triton).

Al met al weer een zeer geslaagde wedstrijd onder helse, dus gunstige, omstandigheden.

Lees hier ook het verslag van RTV Noord en Dagblad van het Noorden (betaalmuur)