Oude Winschoterdiep; doorvaart geblokkeerd in de weken 22, 23 & 24. Er worden dan sloopwerkzaamheden uitgevoerd boven dat water. Wanneer daar wordt gewerkt ligt er een ballenlijn in het water om de doorvaart te blokkeren.

Het NK Groot: veel wind en harde halen

Home » Nieuws » Het NK Groot: veel wind en harde halen

Het NK Groot: veel wind en harde halen

Afgelopen weekeinde was het NK Groot op de Willem Alexander Baan (WAB) bij Rotterdam. Veel Hunze Junioren verschenen aan de start en met mooie resultaten. En De Hunze is weer een aantal Nederlands Kampioenen rijker.

Anna Menke behaalde op soepele wijze met haar dubbelpartner Lotta van Westreenen van Willem III de titel in de M182x. Femke de Witt en Silke Folkertsma grepen de titel in de M18 8+. Zij gingen succesvol over de streep in een Hunze/Hemus/Tromp combi. Ook de andere roeiers deden goed mee. Kris Kuin ging over de baan in de M16 8+ Combi. Onze nieuwe 8+ Noorderzon maakte daarmee haar debuut op de baan. Mats van Slooten en Lysandros Tsiamaparlis wisten op zaterdag goed mee te doen in de J184x finale (4de plaats). Op zondag wisten zij in het sterke veld van 24 (!) J18 dubbels op indrukwekkende wijze naar de A-finale te roeien. Daar werden ze 5de. Ook Remko Middelberg en Wouter Bolt behaalden de A-finale maar dan in het J16 veld. Wouter nam op zaterdag ook deel aan de J16 skiff (3de tijd).

Anna kwam op zondag ook in actie in de M184x en behaalde de 2de plaats in de A-finale. Femke en Silke startten ook in dit veld en behaalden de 2de plaats in de B-finale. Kris startte in de M164x. Haar combiploeg met Daventria werd 5de in de A-finale. Ook Rafayel Gardishyan kwam zondag nog in actie in de LHB skiff en behaalde de A-finale. Vlak voor zijn start in de middag werd hij aangevaren door een dubbelvier en kon wegens het behaalde ’natte pak’ niet starten. Het was al met al een prima NK tijdens de nieuwe Northwave Regatta. Er was wel een groot minpunt: Wat een berg wind! Daar viel veel over te klagen maar helpen deed het niet. Tempo draaien en doorgaan was het devies. Hunze-roeiers kunnen dat!

Op de foto Anna Menke. Kijk voor meer foto’s, o.a. van Femke en Silke, op de website van Roeien.nl