Let op ijsvorming op het Reitdiep, voorbij de Zernikebrug.

Hunze hertjes sluiten jaar af

Home » Nieuws » Hunze hertjes sluiten jaar af

Menig Hunzelid heeft het wel gemerkt het afgelopen jaar, de wedstrijdmeiden die actief waren.
Afgelopen herfst besluit een grote groep om het dit jaar over een andere boeg te gooien. In plaats van af en toe trainen kiezen ze voor het wedstrijdroeien. Veel kilometers worden er gemaakt over het Noord-Willemskanaal en in het geliefde ergohok.
Marchien Goldhoorn, Nelly van der Veen (ARC), Daphne Nederhoed, Kaatje Knol, Duvera Herfst, Berber Kommerij, Hanna van Rheenen, Floor Kortman (stuurtje) Anna Knol en Nynke Stamhuis: Acht meiden die dagelijks trainen voor wedstrijden zoals de Heineken roeivierkamp, Head of the River en het NK. Er wordt tijdens wedstrijdweekenden niet alleen geroeid maar ook veel gegeten, gelachen en natuurlijk geslapen. Gyas doopt al vrij snel de wedstrijdmeiden om tot ‘Hunze hertjes’ omdat ze met zo velen zijn op het water. Zo ontstaat een ploegnaam voor de meiden.
Zes keer per week is er getraind in verschillende nummers. Dankzij de goede coaching maken de Hertjes grote sprongen.
Daar zijn ze Gerrit Corbijn van Willenswaard, Sietse Achterop, Mieke Boerman en Maarten van Messel heel dankbaar voor.
Komende week trainen ze voor de laatste wedstrijd, de NSRF slotwedstrijden. Daarna zal een deel van de groep vertrekken om verder te roeien in Amsterdam en bij Gyas.
Kortom de wedstrijdmeiden hebben genoten van het roeien, feesten en vooral lachen op De Hunze. De Hertjes bedanken De Hunze voor het leuke jaar!

Hanna van Rheenen wint de Thetis sprint  2016 in (door haar zelf) ontworpen Hunze lustrumpakje in de tijd van 1.50 en
Marchien  Goldhoorn wint M18 1x op de ARB 18 juni 2016