Oude Winschoterdiep; doorvaart geblokkeerd in de weken 22, 23 & 24. Er worden dan sloopwerkzaamheden uitgevoerd boven dat water. Wanneer daar wordt gewerkt ligt er een ballenlijn in het water om de doorvaart te blokkeren.

Hunze neemt revanche in Leeuwarden (verslag met foto’s)

Home » Nieuws » Hunze neemt revanche in Leeuwarden (verslag met foto’s)

Hunze neemt revanche in Leeuwarden (verslag met foto's)

De Boatrace – zondag 25 september 2022 – Leeuwarder roeivereniging Wetterwille

De regen op de auto bij vertrek beloofde niet veel goeds, maar uiteindelijk was de race in Leeuwarden een zonnige aangelegenheid. Het concept komt uit 2019 en was een strijd tussen teams van de provinciehoofdsteden Assen, Leeuwarden, Groningen en Zwolle die strijden om de ‘De Boatrace-bokaal’. Destijds was Leeuwarden de winnaar, maar door corona was er geen eerdere kans op revanche geweest. De Hunze was deze keer de dominante winnaar, maar nu lopen we op de zaken vooruit.

Na een briefing op het clubhuis met een stuk oranjekoek bij de koffie vertrokken we naar het Nieuwe Kanaal, langs de Emmakade. Hier werden de wedstrijden boord-aan-boord afgewerkt over 800 meter, waarbij de achten het hoofdnummer waren. Zowel de dames-8 als de heren-8 wonnen alle wedstrijden, inclusief de finale en daarmee ook de wisselbeker. De stuur is de boot niet uit geweest en heeft beide teams voortreffelijk gestuurd.

Daarnaast was er tussendoor ruimte voor teams in C4-en om ook 2 heats te roeien. Voor drie van ons (Robbert, Jesse en Peter) was dit de eerste roeiwedstrijd ooit en daarmee best spannend wat we nu precies konden verwachten. Gelukkig had Jaap al eerder wedstrijden gestart. Helaas werd door een kapotte boot onze eerste heat uitgesteld, maar heeft de organisatie voortvarend een andere boot geregeld. Gelukkig wilde Yvonne invallen als stuur wegens het omgegooide programma.

Goede start, doorpalen tot 250 meter voor de finish en als laatste nog een kleine versnelling eruit geperst met als resultaat de winst. Wat eerder dan verwacht mochten we een kwartier later onze tweede heat doen, waarbij we kennismaakten met verzuurde onderarmen en blij waren dat het geen wedstrijd over 6 km was. Gelukkig weer winst, zodat Hans een tevreden coach was.

De tweede C4 van de Hunze won net als wij ook beide heats en had overall de snelste tijd in onze klasse en trok daarmee een blik.
We kunnen terugkijken op een sportieve en gezellige dag die smaakt naar meer, net als de broodjes hamburger na afloop.

De foto’s gemaakt door Hans Duut kun je bekijken via deze link.
Het verslag is van Peter van der Mast.