Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Head of the river Amstel 2017 was woest en wild

Home » Nieuws » Head of the river Amstel 2017 was woest en wild

Na een prachtig rustig voorjaarsweekend tijdens de Heineken Vierkamp, waren de weersomstandigheden voor het Head weekend minder gunstig.
Harde wind en regen domineerden een deel van de wedstrijden op de Amstel.
Alleen de blokken op zaterdagmiddag genoten van een rustig briesje tegen. Op zondag trok de wind tijdens de dag steeds verder aan en waren de vlagen af en toe wel heel erg hard.
Terwijl de luchtverkeersleiders op Schiphol de ene na de andere vlucht annuleerden, zaten roeiploegen langs de Amstel te piekeren over riemen een of twee centimeter lichter. Want geroeid werd er!
De Hunze was het afgelopen weekend weer goed vertegenwoordigd. In totaal kwamen in 13 boten Hunze roeiers in actie.
Op zaterdag voer Janneke Bosch in een combi met Thyro in het DVC4* veld ook naar een tweede plaats. Daarmee waren ze 5e overall in het dames veteranen 4* veld.
De heren veteranen van Tineke werden in het HVG8+ veld 11e waarmee ze ergens midden in het grote veld met achten E t/m H eindigden.
Vervolgens voeren zowel de Hunze J16 4* als de Hunze J18 4* in twee spannende races allebei naar een zeer mooie tweede plaats, waarmee de Hunzejeugd weer goed op de kaart staat in Nederland.

Zondag werd het spits afgebeten door de jonge veteranen achten. De Hunze acht werd vijfde in het HVA8+ veld en daarmee 19e overall in veld van bijna zeventig achten in de klassen A t/m D.
In datzelfde geweld trok Peter Vos in de combinatie Rijnland onder leiding van Nico Rienks blik met de HVC8+, waarmee zo ook overall winnaar werden.

De wind nam ondertussen zienderogen toe wat leidde tot bijzondere plaatjes van zwoegende ploegen bij de Omval.
De Vlot Dames voeren in hun DCL8+ een moordende race tegen de wind en golven en werden daarmee twintigste in hun veld.
Direct daar achteraan voeren twee Hunze damesploegen in het DCL4* veld. De ploeg met hoofdzakelijk jeugdroeisters onder leiding van Marjolein Scholtens werd zeer verdienstelijk derde en de andere ploeg met Yvonne Snijder op slag werd 12e van de twintig boten.
In het laatste blok van de dag trok de wind aan tot windkracht zes en waren de vlagen hard. Op de Amstel worstelden de ploegen met de elementen en zichzelf.
Het heren veteranen 4* veld werd door twee Hunzeploegen gevaren. De HVA4* werd tweede in hun veld en de HVB4* vierde. Overall roeiden ze naar een respectievelijke 13e en 16e plaats overall.
Het laatste veld van de dag was die van de Dames veteranen achten. De Dollies-Hunze boot met Gyas-stuur Linde van Tilburg, die een dag eerder nog de Gyas Dames eerste divisie boot soeverein naar een mooie tweede plaats stuurde, mocht als tweede boot vertrekken. Na een spannende race werd een tweede plaats overall behaald en waren de Dollies winnaar in hun veld DVB8+.
Janneke Bosch voer in een combi met Thyro naar een 17e plaats overall.
Kortom een woest en wild weekend met spectaculair roeien!!