Hunze verbreedt vloot met coastal skiffs

Home » Nieuws » Hunze verbreedt vloot met coastal skiffs

Hunze verbreedt vloot met coastal skiffs

Corona heeft ons al veel roeimomenten ontnomen. We begrijpen allemaal dat de beperkingen er niet voor niets zijn en het lijkt er ook op dat het effect heeft. Maar voor roeiers van 18 jaar en ouder betekent het toch dat alleen roeien in een skiff of misschien in een tweetje met je partner/huisgenoot mogelijk is. En niet iedereen is een skiffeur; balanceren, omkijken en sturen; alles tegelijk. Dit heeft tot gevolg dat niet alle leden op dit moment aan roeien toekomen. Dat vinden wij als bestuur jammer en daarom hebben wij nagedacht over alternatieven op korte termijn.

Om een beroemde Amsterdammer te citeren : “elluk nadeel hep z’n voordeel”; het ‘coastal roeien’ is duidelijk in opkomst. Dat doe je in brede, stabiele, zelflozende boten: 1x, 2x en 4x. Deze ontwikkeling tezamen met de behoefte van leden om in deze periode ook in gemakkelijkere boten te kunnen roeien, heeft het bestuur er toe bewogen om te kijken hoe we het coastal roeien nu alvast een plekje kunnen geven binnen onze vereniging.

Daarom hebben wij als bestuur besloten om nu twee coastal skiffs aan te schaffen. Zo kunnen onze leden proeven aan deze nieuwe tak van onze sport en kunnen, ondanks Corona, ook meer leden weer het water op.

Het mooie is dat de twee boten, LiteSport skiffs, al binnen een paar weken bij ons op De Hunze zullen zijn. Ze kunnen worden afgeschreven als een oefenskiff of C1 en zijn bedoeld voor leden die de stap naar de skiff nog te groot vinden, maar wel graag willen roeien op het vaarwater vanaf De Hunze. Op den duur kunnen we in samenspraak met andere verenigingen ook kijken welke grotere diepen en meren voor onze leden met deze boten bevaarbaar zijn. Sommigen dromen al “van Paterswoldsemeer tot Dollard tou, van Dorkwerd tot aan ‘t Wad”.

Voor nu willen we jullie vragen om alvast mee te denken over namen voor de skiffs, zodat ze snel in de vaart kunnen.