Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van zaterdag 23 maart 2024 tot en met dinsdag 16 april 2024, vanwege de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe vaste brug. Er wordt 24/7 gewerkt. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld. zoiets?

Hunzeroeiers in linker rijtje bij de Hel 2018

Home » Nieuws » Hunzeroeiers in linker rijtje bij de Hel 2018

Hunzeroeiers in linker rijtje bij de Hel 2018

Eind november betekent in de Nederlandse roeiwereld: de Hel van het Noorden. En voor Hunze-, Gyas- en Aegirroeiers betekent het een thuiswedstrijd. Afgelopen zondag 25 november vond de Hel plaats, hier in het koude hoge noorden.
De Hel van het Noorden, in de roeiersvolksmond ‘de Hel’ genoemd, is een zes kilometer lange achtervolgingsrace voor de skiff en de twee-zonder op het Eemskanaal. De Hel was dit jaar zacht, met een zonnetje en gemoedelijk bladverliezende bomen. Er staan echter edities in de boeken met zware winden, hevige kou en een stormachtig kanaal. Dit jaar werden de participanten aan minder extreme omstandigheden blootgesteld.
Nynke Bender startte als eerste voor De Hunze, in het lichte damesveld. Ze werd twintigste in een veld met 29 roeisters. Marieke Keijser (Skadi) zwaaide, zoals meestal het geval is bij de lichte dames, met de scepter en mocht de winst meenemen naar Rotterdam.
Toen was het de beurt aan jonge skiffeuses Wouke Mollema en Hannah van der Sluijs. De Hel heeft voor de 16- en 17-jaar oude junioren geen apart veld, gezien de vaak barre omstandigheden en de lange afstand van de race en het oproeien. Hunze Junioren trekken zich daar echter weinig van aan en dus startte de 17-jarige Wouke dapper bij de M18. Wouke zette een prima tijd neer in het middenschip, ze werd elfde in een veld van 21.
Hannah behaalde in hetzelfde veld een zeer knappe derde plek, een prestatie die na haar vierde plek op de Tromp Boat Races wel tevreden stelt, maar ook hongerig maakt naar meer. Gelukkig ligt er nog een heel seizoen in het vooruitzicht.
Ook de wedstrijdjongens waren van de partij: Jelle Bakker en Lucas Keijzer startten (ook beide nog geen 18 of ouder) in het J18 veld, een erg competitief veld met maar liefst 41 roeiers. Lucas werd hier twaalfde, een knappe prestatie tussen alle grote jongens, al is Lucas ook geen kleintje meer. Jelle zette een mooie zesde tijd neer, prima!
Tot slot gingen veteranen Jos Luttjeboer (HVA) en Willem Larmoyeur (HVE) in de skiff de baan over. Jos pakte een mooie derde plek, Willem werd zevende. Hiermee werd De Hunze toch maar weer mooi gerepresenteerd in het linkerrijtje.
Nu staat er voor de kerst nog maar één wedstrijd op de planning voor de wedstrijdroeiers van De Hunze: het NKIR (Nederlands Kampioenschap Indoorroeien). De roeiers zullen zich opmaken om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten op de fameuze twee kilometer. En men kan dus gezellig ergometergeruis en motiverende hitjes verwachten op De Hunze.
De uitslagen van de Hel staan hier.