Van maandag 3 tot en met dinsdag 11 oktober 2022 staat de Trompbrug open voor de scheepvaart. Er zijn geen scheepvaartseinen aanwezig.

Op 12, 14, 19, 20 en 21 oktober is het Verbindingskanaal gestremd ter hoogte van de Trompbrug. Scheepvaartpassage is mogelijk tussen 12:00-12:30 uur, daarvoor dient een afspraak gemaakt te worden via telefoonnummer 050-3188500.

Van maandag 3 tot en met zondag 23 oktober 2022 is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

Onder voorbehoud, de definitieve planning is nog niet bekend: van maandag 31 oktober tot en met zondag 20 november is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

In de kerstvakantie schuren en lakken

Home » Nieuws » In de kerstvakantie schuren en lakken

In de kerstvakantie schuren en lakken

In de Kerstvakantie worden maar liefst drie boten die populair zijn onder de recreatieve roeiers, onder handen genomen. Ze zijn erg toe aan onderhoud. Het gaat om de Dollard, Westerhaven en de Feico Camphuis. Met name de boorden van de laatste twee boten moeten geschuurd, schoongemaakt en daarna zeven keer gelakt – licht geschuurd – gelakt worden. Met telkens een dag er tussen. Een flinke klus waarbij de hulp van wat extra leden meer dan welkom is. Het is leuk om te doen en geeft veel voldoening. Bovendien is de boot korter uit de vaart als meer mensen helpen. Je hoeft geen kluservaring te hebben. Hopelijk is daardoor uiterlijk 7 januari 2020 de hele klus geklaard en kan er weer lekker geroeid worden in deze boten.
De Westerhaven is door enkele leden van de Roeimatties, onder bezielende leiding van Ollie Becker, op zaterdag 21 december al een keer flink geschuurd. Ook zin om de komende weken zo’n twee uurtjes te helpen? Je kunt je belangstelling bij de materiaalcommissie kenbaar maken door een mail te sturen aan de Materiaalcommissaris. Vermeld even wanneer je beschikbaar bent en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent.