Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van zaterdag 23 maart 2024 tot en met dinsdag 16 april 2024, vanwege de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe vaste brug. Er wordt 24/7 gewerkt. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Janny Pentenga overleden (update)

Home » Nieuws » Janny Pentenga overleden (update)

Janny Pentenga - Dijkstra (89) overleden (update)

Zaterdag 3 maart 2018 overleed een van de oudst roeiende leden van De Hunze, Janny Pentenga, weduwe van ons erelid Geert Pentenga. Hij overleed in 2008.
Zoals haar familie zegt: Janny was zo goed als ‘vergroeid’ met De Hunze, heeft haar Geert daar leren kennen, haar kinderen er laten roeien en ook haar kleindochter Marleen heeft daar haar eerste halen gemaakt”. En zo was het. Janny hield gewoon van het roeien bij De Hunze en alles daar omheen.
In 2017 was ze zeventig jaar lid van De Hunze en is ze in het zonnetje gezet. Het werd gevierd tijdens de Diës ter ere waarvan zij de nieuwe Pentenga mocht dopen, een schitterend nieuwe skiff. Ze deed het met verve en genoot volop van de feestelijkheden. De Hunze was voor haar een stukje thuis, met de koffie-ochtenden van ‘haar’ donderdagroeigroep die ze vaak bezocht, ook toen ze niet meer wekelijks roeide. In de zomer van 2017 stapte ze wel nog met hen in de boot om lekker een stuk mee te roeien, wat volop zegt over haar vitaliteit.
Het was voor haar en haar naasten mede daarom zwaar om te moeten merken dat haar krachten afnamen in de laatste maanden van haar leven.
Het bestuur van De Hunze gedenkt Janny Pentenga met heel, heel veel dank en respect en wenst haar familie en vrienden alle sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.
De crematie vindt plaats op donderdag 8 maart a.s. om 11.00 uur in de Berkenzaal van crematorium de Boskamp in Assen.