Junioren weer op het water

Home » Nieuws » Junioren weer op het water

Junioren weer op het water

Heel langzaam, stapje voor stapje komt Nederland uit de corona-lockdown die bijna twee maanden van kracht was. Dat betekent dat er, voorzichtig en met beperkingen, weer geroeid kan worden. De afgelopen twee weken gingen de Hunzejunioren alweer het water op; vanaf 13 mei mogen ook de senioren weer skiffen.

Veilig

Het botenhuis van De Hunze ging op 16 maart op slot vanwege de corona-maatregelen. Vanaf dat moment is er door het Hunzebestuur achter de schermen keihard gewerkt, eerst om op een goede manier af te sluiten, daarna om op een verantwoorde en vooral veilige manier weer op te kunnen starten. Daardoor lagen, op het moment dat jongeren weer mochten gaan sporten, de meeste plannen voor de herstart al klaar. Om alle trainingen in goede banen te leiden, hadden zich spontaan nieuwe coaches en begeleiders gemeld – die waren waarschijnlijk ook wel klaar met binnen zitten.

Uitgelaten

Hoe omschrijf je fanatieke roeiers die na zeven weken lockdown eindelijk weer het water op mogen? Het is lastig om het juiste woord te vinden, maar ergens tussen opgelucht en uitgelaten komt het dichtst in de buurt.
Vanaf 29 april gingen binnen een paar dagen bijna veertig Hunzejeugdleden weer het water op. Dat leverde prachtige plaatjes op van voorjaarsweer, skiffjes op perfect vlak water en knalgeel bloeiend koolzaad langs de dijk.