Spetterende lustrumviering

Home » Nieuws » Spetterende lustrumviering

' Koninklijk feestje met bubbels'

‘ Een Koninklijk feestje met bubbels ‘, zo kopt het Dagblad van het Noorden op 20 februari 2016 over de viering van het 130-jarige bestaan van KGR de Hunze; een mooie samenvatting. Er waren toespraken van onze voorzitter, van Volksvermaken en van wethouder Paul de Rook. Lien Veenstra (93 jaar) en de tweeling Laurens en Gabriel Dufour (10 jaar) maakten daarna van de doop van de nieuwe C-4, de Feico Camphuis, een mooie, aandoenlijke en verbindende ceremonie.
Was het leuk? Jazeker, het was heel erg leuk en ook super gezellig met heel veel mensen. Tenminste, als je 150 veel vindt (wij wel). Dus het was een drukte van belang, mogen we zeggen. En iedereen kon in de sociëteit, dat liep gesmeerd.

Oud en jong

Waren er veel oudere leden? Dat hangt er van af naar welke kant je keek van de zaal. Veel ereleden en oudere leden waren inderdaad aanwezig. Wat opviel was dat voornamelijk de terraskant van de sociëteit grijs oogde en de kant van de hal jong. Logisch, want de ouderen kwamen veelal eerder dan de (werkende of schoolgaande) jongere leden.
Is er nog gedanst? Nee, dat had wel gekund op de meeslepende muziek van het zigeuner ensemble Cserebogar. Maar er was simpelweg geen ruimte voor. Alhoewel, we zeggen dat er niet gedanst werd, maar dat klopt niet. Op het einde van het feest kwamen de Dollies en de Nieuwe (dames) Hunze swingend en in rock en rollkleding het volgende lustrumfeest aankondigen: Een heuse Rock & Rollparty met een R & R dansclinic op 16 april 2016.

Gezelligheid verbindt ook

En hoe was het eten, was er genoeg? Het eten was heerlijk en er was meer dan genoeg! Zo’n 130 gasten aten een hapje mee van de maaltijd van Coock-Ing. Complimenten voor de logistieke operaties die de lustrumcommissies daarvoor bedacht had. We hoefden hoogstens tien minuten in de rij te staan voor een bordje met lekkers. De maaltijd werd afgerond met de vertrouwde en overheerlijke eigen gemaakte bonbons van Jan Herman Schokkenbroek.
En wat waren veelgehoorde uitspraken tijdens het feest? Die varieerden van ‘ wat gezellig’, of ‘mag ik nog een glaasje….’ of ‘ tof dat de drankjes tot aan het eten gratis zijn’ en ‘hoi, jij ook hier’? Ook vaak gehoord: ‘ Wat een drukte’ en ‘weet jij wie dat is’. En mensen zeiden ‘wat ken ik eigenlijk maar weinig leden als ik om me heen kijk’. Dat kan trouwens kloppen, want als je voornamelijk op de Hunze komt om te roeien, ken je inderdaad weinig Hunzeleden. Te weinig. We hebben ooit becijferd dat je dan hooguit zo’n twintig leden kent. Dat is een fractie, als je weet dat we rond de vierhonderd leden hebben. Maar daar gaan we verandering in brengen. Het thema van ons 130 – jarig lustrum is niet voor niets: Verbinden. Het lustrumprogramma voor de rest van 2016, biedt iedereen ruimschoots de gelegenheid om meer Hunzeleden te leren kennen. Dat is ook goed voor de vereniging zelf.

Bekijk alle foto's van het feest

Bijna alle foto’s bij dit nieuwsbericht komen uit een kleine selectie van de vele foto’s die Hans Duut gemaakt heeft de 19e. Ze staan allemaal op internet:
Wil je een overzicht van alle foto’s en ze per stuk bekijken en downloaden, surf dan naar onderstaand linkje. Als je foto aanklinkt, wordt deze vergroot en
staan rechtsboven 3 stipjes. Klik erop en kies voor downloaden (naar eigen pc, laptop, etc.).
https://goo.gl/photos/9GMn5Cyxx29Dyfpx6
Als je ALLE 110 foto’s in 1 keer in een ZIP (ingepakt) bestand naar je computer wilt downloaden, klik dan hier:
https://hansin050.stackstorage.com/index.php/s/D4rHP9PPAha4bfV
Je hebt dan wel een programmaatje nodig om het uit te pakken, windows heeft ook een eigen interne ”uitpakker”.

Lukt dit allemaal niet, mail dan naar hduut@home.nl met korte beschrijving van foto of foto’s en hij stuurt ze je digitaal toe.