Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Marg, Anna en Jelle Nederlands kampioen indoorroeien!

Home » Nieuws » Marg, Anna en Jelle Nederlands kampioen indoorroeien!

Marg, Anna en Jelle Nederlands kampioen indoorroeien!

Marg, Anna en Jelle werden zaterdag kampioen op het NK Indoorroeien (NKIR). Zij hebben de 2.000 virtuele meters het snelst afgelegd op een ergometer. Naast de drie eerste plaatsen, haalden Jente en Lucas twee tweede plaatsen in het M16- en J18-veld.

Het Nederlands kampioenschap wordt normaal gesproken gehouden in een sporthal in Amsterdam, maar vanwege coronamaatregelen was de wedstrijd dit jaar ‘op afstand’ en moesten de deelnemers starten op een roeimachine bij hun eigen club. Omdat roeiverenigingen bijna zonder uitzondering dezelfde apparaten gebruiken, is het mogelijk resultaten uit heel Nederland te vergelijken.

Marg werd kampioen in de categorie meisjes-18 met een razendsnelle tijd van 7:04.1. In de meisjes-16 ging de titel naar Anna in een tijd van 7:07.6, slechts één seconde langzamer dan het officieuze wereldrecord in haar leeftijdsgroep. De tweede plaats bij de meisjes-16 ging naar Jente met een tijd van 7:11.5.

De Nederlandse titel bij de jongens-18 was voor het tweede jaar op rij voor Jelle met 6:04.1, op de voet gevolgd door Lucas in een tijd van 6:12.1.

Het NKIR is normaalgesproken de laatste grote wedstrijd van het jaar en heeft traditioneel een uitgebreid en vooral sterk deelnemersveld.