Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van zaterdag 23 maart 2024 tot en met dinsdag 16 april 2024, vanwege de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe vaste brug. Er wordt 24/7 gewerkt. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Mariken, Marg en Anna komen uit voor De Hunze op het WK indoorroeien

Home » Nieuws » Mariken, Marg en Anna komen uit voor De Hunze op het WK indoorroeien

Mariken, Marg en Anna komen uit voor De Hunze op het WK indoorroeien

Mariken, Marg en Anna roeien deze week in de finales van het wereldkampioenschap indoorroeien. Mariken zal in één uur een zo groot mogelijke afstand afleggen. Marg en Anna moeten zo snel mogelijk een 2k ergoën. Vanwege coronamaatregelen wordt het WK dit jaar ‘op afstand’ gehouden. Ze starten de wedstrijd in ons verenigingsgebouw.

Marg (17) en Anna  (14) strijden zaterdag in de finales van de 2.000 meter bij vrouwen onder 19 jaar. Bij het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien (NKIR) in december 2020 haalden de twee junioren op die afstand overtuigend de eerste plek in hun leeftijdscategorie. Anna roeit woensdag óók de finale 500 meter. In beide eindrondes starten maximaal tien deelnemers. Marg en Anna zijn de enige Nederlanders die zich hebben gekwalificeerd voor een finaleplaats in hun veld.

Mariken (34) is zaterdag een van de tien finalisten in de categorie “Vrouwen 60 minuten”, waarbij deelneemsters in één uur een zo groot mogelijke afstand moeten afleggen. Mariken, in het dagelijks leven huisarts en onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen, staat bekend als onverstoorbare ‘kilometervreter’. De afgelopen jaren roeide ze nationaal en internationaal verschillende (ultra)marathons. In 2019 roeide ze op het balkon van De Hunze een 133-kilometerestafette voor het goede doel.

Normaal gesproken zijn de finales van het WK Indoor op één centrale plek. Door coronamaatregelen en reisbeperkingen wordt het kampioenschap dit jaar op afstand gehouden, waarbij de ergo’s online aan elkaar gekoppeld zijn. Omdat roeiverenigingen wereldwijd bijna zonder uitzondering dezelfde apparaten gebruiken, is het mogelijk resultaten te vergelijken. De organisatie controleert met een videoverbinding of de deelnemers zelf hun afstand roeien.