Oude Winschoterdiep; doorvaart geblokkeerd in de weken 22, 23 & 24. Er worden dan sloopwerkzaamheden uitgevoerd boven dat water. Wanneer daar wordt gewerkt ligt er een ballenlijn in het water om de doorvaart te blokkeren.

Midzomernacht – Τoertocht 21 juni

Home » Nieuws » Midzomernacht – Τoertocht 21 juni

Midzomernacht - Τoertocht 21 juni

De Midzomer Zonnewende is van oudsher een moment van magie en verwondering. Als rechtgeaarde Hunzeroeiers kunnen wij dat niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom gaan wij op vrijdag 21 juni 2024 een mooie toertocht maken naar het Zuidlaardermeer via het Winschoterdiep en het Drentsche Diep. 

Onderweg zien we mogelijk hoog in de lucht de zeearenden die in de Onnerpolder broeden en kunnen we poldermolen de Biks bezoeken. 

Aan de oever van het Zuidlaardermeer in Kropswolde staat Paviljoen De Leine, waar we op het terras een prachtig uitzicht over het meer hebben en heerlijk kunnen eten.

De toertocht heeft een afstand van ongeveer 34 kilometer. We vertrekken rond 14.30 uur vanaf de Hunze in c-boten en wherry’s. Het is handig als je een deel kunt roeien en sturen. De organisatie regelt de indeling van de boten. 

In overleg met de organisatie is een halve tocht ook mogelijk, net als een haal- en brengservice van en naar treinstation Kropswolde (lijn Groningen-Bad Nieuweschans/10 minuten vanaf Groningen). 

Wil je mee? Meld je aan via dit Google-formulier op de website. Inschrijven kan tot 10 juni. Bij grote belangstelling werken we met een wachtlijst.

Na 10 juni krijg je nog verdere informatie.

Organisatie: Minke Huitema, Otto Möller, Gerda Drent en Nannie de Bruin