Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van zaterdag 23 maart 2024 tot en met dinsdag 16 april 2024, vanwege de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe vaste brug. Er wordt 24/7 gewerkt. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Nieuws over de faunapassage onder de Ketwich Verschuurbrug

Home » Nieuws » Nieuws over de faunapassage onder de Ketwich Verschuurbrug

Nieuws over de faunapassage onder de Ketwich Verschuurbrug

Er zit schot in de zaak! Na kritische vragen van de raadsfracties van D66 en Student en Stad heeft wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) van Verkeer & Vervoer inmiddels laten weten dat het college een manier heeft gevonden om op een andere wijze naar de beoogde faunapassage te kijken. De oplossing die gevonden is faciliteert zowel de dieren als de sporters, aldus de wethouder.

Gevolg is dat de faunapassage hierdoor hoger in het bruggat bevestigd zou kunnen worden zodat de benodigde ruimte van 40 cm voor het blad van de roeiriem tóch gehaald zou kunnen worden. Het is daarbij mogelijk om de faunapassage onder de Van Ketwich Verschuurbrug als tijdelijke maatregel uit te voeren.

De inzet van De Hunze en Gyas is dat roeiers gebruik kunnen blijven maken van de twee doorgangen bij de brug, zodat de kans op botsingen of andere ongelukken niet nodeloos wordt vergroot. Wij hebben echter nog geen tekeningen gezien over de precieze uitvoering van de faunapassage. Wij blijven de ontwikkelingen op de voet volgen.

Zie ook: