Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Oorlogen & oceanen: een boek over de familie van Hunzelid Erik Ader

Home » Nieuws » Oorlogen & oceanen: een boek over de familie van Hunzelid Erik Ader

Oorlogen & oceanen: een boek over de familie van Hunzelid Erik Ader

Drie verhalen voor de prijs van één:  over een vader die voor de oorlog naar Jeruzalem fietste, in de oorlog honderden joodse landgenoten redde en daarvoor betaalde met zijn leven; over diens oudste zoon die als kunstenaar beroemd zou worden en verongelukte op een transatlantische solotocht in een miniem zeilbootje; over diens jongste zoon die rond de wereld zeilde, in burgeroorlogen belandde en op zoek ging naar de werkelijkheid achter de mythes rond het Israëlisch-Palestijns conflict;  drie verhalen die heden en verleden met elkaar verbinden en een opmerkelijke samenhang vertonen, bijeengebracht door die jongste zoon, Hunzelid  Erik Ader, in zijn boek “Oorlogen & oceanen”, in november uitgebracht bij Querido Fosfor.

Luister hier naar een interview in De Literaire Hemel, op 46:36, en lees ook de recensies in de NRCTrouw en Dagblad van het Noorden. Het boek is te koop in de boekhandel.