Oude Winschoterdiep; doorvaart geblokkeerd in de weken 22, 23 & 24. Er worden dan sloopwerkzaamheden uitgevoerd boven dat water. Wanneer daar wordt gewerkt ligt er een ballenlijn in het water om de doorvaart te blokkeren.

Op 29 april zijn een 4x+ en een skiff gedoopt

Home » Nieuws » Op 29 april zijn een 4x+ en een skiff gedoopt

Op 29 april zijn een 4x+ en een skiff gedoopt

Op zaterdag 29 april zijn een 4x+ en een skiff gedoopt.

De 4x+ is hetzelfde type als de “Voorwaarts”. Het is de vervanger van “De Hunze”, die zal worden verkocht. Anita Snippe vertelde over de eerdere boten die dezelfde naam droegen en verrichte vervolgens de doophandeling. Het schip werd vervolgens voorgeroeid door de ploeg Electra, bestaande uit Nynke Visser, Ilse, Wietske, Yvonne en Klaas (st.). Ze hebben er meteen maar een training aan vastgeknoopt, waarbij ze naar de Witte Molen zijn gevaren.De skiff is de vervanger van de “Harkstede”, met een inbouwgewicht van 65-70kg die eveneens zal worden verkocht. De boot is hetzelfde als de “Watervlug”. Minke vertelde ons meer over de verwikkelingen van de Watersnip, waarna Roos de skiff heeft voorgeroeid.

De aanwezige leden lieten vanaf het vlot hun enthousiasme blijken, onder het genot van een feestelijk drankje, uitgeserveerd door Rianne, Meike en Mats. Aansluitend was er een borrel in de sociëteit.

 

Heb je zelf foto’s gemaakt of andere informatie? Die ontvangen we graag per e-mail.