Oud-Hunzelid Melvin en Stef winnen zilver op Olympische Spelen in de M2x

Home » Nieuws » Oud-Hunzelid Melvin en Stef winnen zilver op Olympische Spelen in de M2x

Oud-Hunzelid Melvin en Stef winnen zilver op Olympische Spelen in de M2x

Het roeien is een van de grote sporten op de Olympische Spelen. In totaal zijn er veertien gouden medailles te verdienen bij het roeien, zeven per geslacht. Nederlandse roeiers komen uit in elf van de veertien klassen, waaronder de heren dubbeltwee (M2x).

Melvin en Stef hebben woensdag een zilveren medaille gewonnen op de Sea Forest Waterway in Tokio. Op de 1.500 meter kwamen ze als eerste door, maar in de laatste 500 meter waren de Fransen met een tijd van 6.00,33 nipt sneller. Melvin en Stef finishten in een tijd van 6.00,53.

Melvin is op zijn twaalfde begonnen met roeien bij onze vereniging. Daarbij sprak de combinatie van goed presteren met de vrijheid om in de natuur te zijn hem in het bijzonder aan. Gevraagd naar zijn ervaringen met Melvin zei Feico erover: “Hij roeit zo goed omdat ik ben vergeten hem het roeien bij te brengen.” Melvin is namelijk bij De Hunze op twaalfjarige leeftijd door Feico in een skiff gezet tijdens een zomercursus met de opdracht om een stuk te gaan roeien. Daarbij was het hem ontschoten dat Melvin eigenlijk alleen was verteld hoe hij de riemen vast moest houden. Feico daarover: “niet elke roeier heeft het benodigde bewegingsgevoel, maar áls een roeier dat heeft, en de roeier ontwikkelt een eigen stijl, dan gebruikt hij zijn mogelijkheden optimaal.”

Het is de eerste zilveren medaille voor de Nederlandse roeiploeg op deze Olympische Spelen.

Over Melvins resultaten is meer te lezen op https://worldrowing.com