Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Prachtige editie Stadje Rond 2021

Home » Nieuws » Prachtige editie Stadje Rond 2021

Prachtige editie Stadje Rond

Zondag 21 november werd er weer een ouderwets gezellige Stadje Rond geroeid. Met veel ruimte voor de zon en een gunstige wind was het goed roeiweer. Maar liefst 17 jeugd/junioren ploegen en 21 senioren ploegen verschenen aan de start om met de klok mee 3,8 km door de Groningse diepenring te roeien. Traditiegetrouw bestonden de meeste ploegen uit mixed teams. In 5 categorieën werden er  medailles uitgereikt naast de wisseltrofeeën, bekers of bokalen.

Bij de jeugd tot en met 14 jaar werd de STadjeROndJeugdbekER Strojer Wisseltrofee gewonnen door Maren, Imre, Simon en Klaas-Jan, gestuurd door Rianne. Zij kwamen in een tijd van 18 minuten en 3,44 seconden over de finish. Dat belooft nog veel goeds voor de toekomst.

Bij de junioren tot en met 18 jaar stuurde Ollie de ploeg met Eline, Helena, Remko en Mats naar de winst voor de Joh.D. Voorsmit trofee in een tijd van 15 minuten en 56,48 seconden.

In de categorie nieuwe leden verschenen 4 ploegen aan de start. De Eersteling wisselbeker werd gewonnen door de ploeg Slag in de Rondte met Arjen, Marga, Petra en Willem, gestuurd door Nick in een tijd van 19 minuten en 13,83 seconden.

In de 2e divisie mogen alle senioren roeiers starten en vindt er in de uitslag een leeftijdscorrectie plaats. De Rondom Gruno’s Veste bokaal werd in een tijd van 15 minuten en 0,75 seconden gewonnen door Els, Erik, Maarten, Anita en Tineke. Maar liefst 16 ploegen namen deel in dit veld, wat weer als vanouds sterk bezet was.

In de 1e divisie (wedstrijd) werd de Bruins Oving bokaal gewonnen door Marg, Louise, Damion, Tijn en wist Ollie wederom een stuur medaille te behalen in een tijd van 15 minuten en 7,95 seconden.

De originaliteitsprijs ging naar de ploeg Go and Row van Ingeborg, Lysanne, Marije, Roos en Nick. De meiden waren verkleed als Pippi en Nick was als meneer Nilsson (het aapje van Pippi). Met dank aan de inzet van alle vrijwilligers kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag.

De volledige uitslag kun je hier bekijken.